Foto: LETA
No piecsimt līdz pat tūkstotim sīkpaku Latvijā no Anglijas pienākušas izlaupītā veidā, pastāstīja Latvijas pasta kompānijas "Latvijas Pasts" pārstāve Gundega Vārpa.

Ar "Lielbritānijas pastu" sūtītās paciņas bijušas 16 maisos, kas ārēji nebija skarti, bet Rīgā, tos atverot, atklājās, ka paciņas izzagtas un saplēstas. Turklāt paciņām bija jāpienāk arī ātrāk, jo tās izsūtītas decembra vidū.

"Kad vakar [ceturtdien] atvēra un sāka šķirot, izrādījās, ka 16 maisi ir ārprātīgā stāvoklī. Ilggadējie pasta darbinieki sacīja, ka šādu gadījumu neatceras. Ārēji maisi nav bojāti. Sūtījumu apmērs varētu būt no 500 līdz tūkstotim, to ir grūti pateikt," pavēstīja Vārpa.

Adresāti paciņām nav nosakāmi, jo iepakojums ir sabojāts. "Latvijas Pasts" ir sastādījis aktu par notikušo un maisus sūtīs atpakaļ uz Lielbritāniju. Kurā posmā paciņas izzagtas, nav zināms.

"Visi maisi tiks sūtīti atpakaļ "Lielbritānijas pastam" ar pretenzijām," apliecināja Vārpa. Pēc viņas teiktā, ja sūtītāji noskaidro, ka radinieki Latvijā paciņas nav saņēmuši, viņi ar pretenzijām var vērsties Anglijas pasta nodaļā, taču pierādīt, kas bijis paciņā, būs sarežģīti.

"Viņi var iet un izteikt pretenzijas, ja adresāts Latvijā paciņu nav saņēmis. Bet, ja sūtītājs nav reģistrēts, sūtījuma saturs nekur neuzrādīsies, tāpēc pierādīt, kas ir bijis saturā, būs faktiski neiespējami," noradīja Vārpa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!