Foto: F64
Neatkarīgi no tā, kāda būs premjera Valda Dombrovska (JL) atbilde Tautas partijai (TP) uz tās piedāvājumu un TP valdes lēmumu par turpmāko rīcību, Tautas partija (TP) garantē politisku stabilitāti valstī, to pirmdien Valsts prezidentam Valdim Zatleram apliecinājusi TP, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja TP priekšsēdētājs Andris Šķēle.

Kā norādīja Šķēle, neatkarīgi no TP turpmākās izvēles vienošanās dokumenta jautājumā, TP nedz iesniegs, nedz arī atbalstīs jebkāda veida demisijas pieprasījumus premjeram, jo laiks līdz vēlēšanām palicis pārāk īsss jaunas valdības veidošanai.

Šķēle arī atkārtoti uzsvēra, ka neredz iemeslu, kādēļ premjers nevarētu parakstīt TP piedāvāto vienošanās dokumentu. "Mums šķiet ļoti būtiska Dombrovska personiskā atbildība, " sacīja Šķēle, norādot, ja premjeram nepatīkot vārds "vienošanās", tad to varot saukt arī par "kopīgas izpratnes dokumentu", tādējādi nepārkāpjot koalīcijas līgumus.

Šķēle arī atkārtoti uzsvēra, ka TP "ir sajūta, ka šo jautājumu mēģina stiept garumā". "Mēs gribam ātru, skaidru atbildi," pauda Šķēle.

Viņš atturējās atklāt, kāda būs TP rīcība negatīvas Dombrovska atbildes gadījumā. Par to lemšot TP valde un viedokļi patlaban daloties.

Jau vēstīts, ka TP līdz trešdienai gaida Dombrovska atbildi uz TP piedāvāto vienošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!