Foto: F64
Saeimas Nacionālās drošības komisijas izveidotajā Demogrāfijas politikas apakškomisijā pieteicies rekordliels deputātu skaits, tādējādi tā būs visplašākā no visām patlaban esošajām Saeimas komisijām un apakškomisijām.

Sākotnēji tā tika izveidota deviņu cilvēku sastāvā, taču pieteikušies vēl trīspadsmit tautas kalpi, aģentūru BNS informēja apakškomisijas vadītāja Andra Šķēles ("Par labu Latviju", PLL) palīgs Sergejs Seņkāns.

"Apakškomisijā būs ļoti augsta pārstāvniecība, jo pieteikusies arī Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa," norādīja Seņkāns.

Dalībai apakškomisijā vēl pieteikušies "Vienotības" deputāti - Edvards Smiltēns, Silva Bendrāte, Ina Druviete, Aleksejs Loskutovs, Andris Buiķis, Ints Dālderis, Guntars Galvanovskis, Janīna Kursīte-Pakule, Dzintra Hirša, Solvita Āboltiņa un Kārlis Šadurskis, kā arī divi pārstāvji no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas - Kārlis Seržants un Didzis Zemmers.

Šadurskis ziņu aģentūrai BNS sacīja, ka "Vienotības" frakcijā runāts par Saeimas Nacionālās drošības komisijas apakškomisijas izveidi un deputātiem licies interesanti, ka diskusija par demogrāfiju pacelta tādā līmenī.

Seņkāns aģentūru BNS informēja, ka otrdien, 5.aprīlī, deputāti noteiks darbības perspektīvas, savukārt demogrāfu Ilmāru Mežu iecerēts uzklausīt nākamajā nedēļā, nevis jau otrdien, kā bija iecerēts. Apakškomisijas sēde sāksies plkst.9.

Sarunā ar aģentūrai BNS Mežs izteicās, ka cerīgi vērtē šīs apakškomisijas darbību un cer, ka komisijā nebūs "pliki pozīcijas un opozīcijas strīdi". Viņš plašo apakškomisijas pārstāvniecību uztvers kā foruma vietu, kur skaidrot deputātiem situācijas nopietnību, "kur pavērties patiesībai acīs". Viņaprāt, pašlaik deputātiem un valdībai trūkst izpratnes par situācijas nopietnību, jo 2014.gadu gaidīt nevar un bērnu dzimšana jāveicina tuvāko divu gadu laikā.

Pašlaik Saeimā visplašākā ir Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisija, kurā darbojas 21 deputāts, bet Eiropas lietu komisijā ir 19 deputātu, kas ir plašākā no pastāvīgajām komisijām.

Jau ziņots, ka pēc Šķēles ierosinājuma Saeimā pagājušajā nedēļā nodibināta Nacionālās drošības komisijas Demogrāfijas politikas apakškomisija.

Šādu iniciatīvu atbalstīja visi Nacionālās drošības komisijā strādājošie deputāti. Pirmajā sēdē Šķēle ievēlēts par tās priekšsēdētāju, savukārt par apakškomisijas sekretāru kļuvis Imants Parādnieks ("Visu Latvijai!"-TB/LNNK).

Šķēles vadītajā apakškomisijā darbosies trīs Saeimas frakciju vadītāji - Jānis Urbanovičs ("Saskaņas centrs", SC), Dzintars Zaķis ("Vienotība") un Edgars Zalāns (PLL). Apakškomisijā strādās arī deputāti Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), Iveta Grigule (ZZS), Igors Pimenovs (SC), Rita Strode (PLL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!