Žūrijas komisija otrdien izvēlējusies trīs pretendentus, kurus aicinās piedalīties tālākajās sarunās par Latvijas Universitātes Dabas un dzīvības zinātņu akadēmiskā centra Torņakalnā skiču projekta izstrādi.

Foto galerija

Komisija pirmo godalgu 3000 latu apjomā iešķīra autoru apvienības SIA "Mark ARHITEKTI", SIA "Mailītis A.I.I.M.", Dinas Sotņikovas un Inta Menģeļa metam ar devīzi ""UniverseCity", otro godalgu un 2000 latus - SIA "Arhitektūras birojs "Sestais stils"" metam ar devīzi "LAPA", bet trešo godalgu un 1500 latus - SIA "Vizuālās modelēšanas studija" metam ar devīzi "Zīle".

Veicināšanas prēmijas katru 1000 latu apmērā saņēma devīzes "AVA" autors SIA "Uģis Šēnbergs, arhitekts" un devīzes "LU Open" autors SIA "Nams".

Trīs galveno godalgu ieguvējus iepirkumu komisija uzaicinās iesniegt pieteikumu par piedalīšanos tālākajās sarunās par Dabas un dzīvības zinātņu akadēmiskā centra skiču projekta izstrādi.

Sarunā iepirkumu komisija novērtēs pretendentu pieteikumu atbilstību konkursa nolikumā izvirzītajām kvalifikācijas prasībām un pēc tam atbilstošajiem kandidātiem nosūtīs uzaicinājumu iesniegt tehnisko un finanšu piedāvājumu. To galvenie vērtēšanas kritēriji būs cena un kvalitāte – pretendenta tehniskā piedāvājuma atbilstība prasībām, kādas izvirzāmas mūsdienīgai dabaszinātņu augstākajai mācību iestādei gan no funkcionālā, gan arhitektoniski mākslinieciskā, gan energoefektivitātes viedokļa, ņemot vērā pasaules labākos paraugus.

Jau vēstīts, ka Torņakalna rajonā LU plāno izveidot modernu infrastruktūru ar kopējo platību 120 000 kvadrātmetri, kur atrastos ap 10 būvju, no kurām par Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem tiktu uzcelts Dabas un dzīvības zinātņu centrs un auditoriju korpuss.

Akadēmisko centru Torņakalnā varētu izbūvēt līdz 2023.gadam. Tā pirmo kārtu - Dabas un dzīvības zinātņu centru, kas izmaksās aptuveni 23 miljonus latu, iecerēts pabeigt līdz 2014.gada vidum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!