26.Latvijas Skolēnu zinātniskā konference, kurā par labākā nosaukumu cīnīsies 561 darba autors, notiks Latvijas Universitātē (LU), Latvijas Mākslas akadēmijā un Latvijas Kultūras akadēmijā 20. un 21.aprīlī, BNS informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.
20.aprīlī LU dažādās fakultātēs, Latvijas Mākslas akadēmijā un Latvijas Kultūras akadēmijā notiks darbu aizstāvēšana. 21.aprīlī Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē, Kronvalda bulvārī 4, notiks zinātniskās konferences noslēguma plenārsēde, kurā referēs viena labākā darba autors no katras sekcijas, un notiks konferences laureātu apbalvošana.

Laureātus apbalvos izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns. Trīs projekti no eksaktajām zinātnēm tiks pieteikti Eiropas Savienības Jauno zinātnieku konkursam, kurš 2002.gada septembrī notiks Austrijas galvaspilsētā Vīnē.

Skolēnu zinātniski pētnieciskā darbība Latvijā tiek organizēta jau vairāk nekā divus gadu desmitus, lai sekmētu skolēnu zinātniskā pasaules uzskata un darbības attīstību, sniegtu ievirzi akadēmiskajām studijām augstskolā un zinātnē, un tiek īstenota kā vispārējās vidējās izglītības iestāžu skolēnu interešu izglītība.

Latvijā zinātniski pētnieciskos darbus izstrādā vecāko klašu skolēni. Kā atskaites punkts skolēnu zinātniskajam darbam ir Skolēnu zinātniskā konference, kas ik gadu tiek organizēta Latvijas Universitātē.

Zinātniskajā konferencē skolēni referē par saviem pētījumiem dažādās zinātņu nozarēs. Nozaru loks, kurā skolēni veic savus pētījumus, ir izaudzis no tradicionālajām zinātnēm, kuras tiek mācītas skolās, - fizika, ķīmija, matemātika, vēsture, līdz netradicionālajām - jurisprudence, ekonomika, psiholoģija, filozofija, mākslas zinātne un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!