Valsts cilvēktiesību birojs (VCB), sabiedriskā organizācija "Vecāki Rīgai" un Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa vienojušies, ka skolēnu vecāki varētu patrulēt pie gājēju pārejām, lai palīdzētu bērniem tās šķērsot un ziņotu par autobraucējiem, kas neievēro noteikumus.
Gan Rekšņa, gan pārējie tikšanās dalībnieki arī atzina, ka būtu jāveic speciāla brīvprātīgo apmācība un jāapgādā viņi ar speciālu ekipējumu. Iespējams, vecākiem varētu piešķirt policijas palīgu statusu.

"Iedzīvotāju iesaistīšanās bērnu drošības nodrošināšanā uz gājēju pārejām un citās vietās ar intensīvu satiksmi jau ilgu laiku tiek īstenota, piemēram, ASV, un tur būtiski samazinājies ceļu satiksmes negadījumos cietušo bērnu skaits," argumentēja VCB direktors Olafs Brūvers.

Rekšņa savukārt norādīja, ka jau pašlaik pa ceļu policijas informatīvo tālruni var ziņot par autobraucējiem, kas pārkāpj noteikumus, un sniegtā informācija tiekot ņemta vērā.

"Vecāki Rīgai", vakaros patrulējot Rīgas ielās, mēģina novērst iespējamo vardarbību pret bērniem un atturēt tos no iesaistīšanās pretlikumīgās darbībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!