Servisa kvalitātes uzlabošana vairos kopējo uzticību Valsts ieņēmumu dienestam (VID), uzsvēris finanšu ministrs Atis Slakteris (TP).
Atklājot VID Vidzemes reģionālās iestādes Gulbenes nodaļas jaunās telpas, Slakteris ceturtdien uzsvēra klientu apkalpošanas servisa nozīmi valsts iestādē - pēc saņemtā pakalpojuma kvalitātes klients veido viedokli par iestādi un reizē arī par valsti. Pakāpeniski un mērķtiecīgi uzlabojot pakalpojumu sniegšanas kvalitāti, kā to dara VID, noteikti tiek vairota arī nodokļu maksātāju uzticība dienestam, informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas departamentā.

VID Vidzemes reģionālās iestādes Gulbenes nodaļas jauno telpu atklāšanas pasākumā finanšu ministrs uzsvēris, ka Gulbenes pilsētas un rajona iedzīvotājiem turpmāk būs pieejama VID klientiem draudzīga ēka, kam varēs piekļūt bez liekiem apgrūtinājumiem un nevajadzīgas drūzmēšanās. Tāpat Slakteris norādījis, ka ērtākas telpas ir svarīgas arī personālam.

"Mēs labi apzināmies, ka darbs valsts ieņēmumu uzskaites un kontroles jomā ir saspringts un ka mums ir jācīnās ar personāla mainību. Domāju, ka šie jaunie darba apstākļi arī palīdzēs pozitīvi motivēt esošos VID darbiniekus, kā arī piesaistīt jaunus tā, lai neciestu sniegto pakalpojumu ātrums un kvalitāte," sacījis Slakteris.

Viņš arī norādījis, ka darba apstākļu uzlabošana nav tikai VID iekšēja lieta. Jaunajās Gulbenes nodaļas telpās ir iespējas dažādu semināru un mācību organizēšanai, kā arī bibliotēkā ir pieejama informācija par nodokļu maksāšanu.

"Katra neprecizitāte mūsu darbā apdraud nozares profesionalitāti un raisa bažas par nelietderīgi tērētiem valsts resursiem. Tāpēc jaunās telpas un tehnoloģijas VID darbā ir priekšnoteikums, lai arī kļūdu iespēju mazinātu un līdz ar to vairotu komersantu un valsts iedzīvotāju uzticēšanos valsts nodokļu sistēmas stabilitātei un tās prasmīgai administrēšanai," sacījis Slakteris.

Jaunajās telpās apmeklētāju ērtībām iekārtota klientu zāle ar astoņām klientu apkalpošanas vietām un nodokļu maksātāju konsultāciju kabinets. Gulbenes nodaļas telpās strādā gan nodaļas darbinieki, gan arī deviņi VID Vidzemes reģionālās iestādes struktūrvienību darbinieki. Otrajā stāvā izvietoti kabineti nodaļas darbiniekiem, kuri neapkalpo klientus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!