Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsāk iesniegto datu pārbaudi. Vienīga politiskā apvienība, kas nav iesniegusi deklarāciju noteiktajā termiņā ir par ekspremjeru partiju sauktā "Vienoti Latvijai".

Kā informē KNAB pārstāve Laura Dūša, saskaņā ar "Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā" noteikto, 30 dienu laikā pēc Saeimas vēlēšanām partijām ir jāiesniedz vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas. Tajās ir jānorāda visi ieņēmumi un izdevumi, kas saistīti ar Saeimas vēlēšanu kampaņu, tai skaitā arī izdevumi, kuri šim nolūkam ir bijuši partiju apvienību izveidojušajām partijām un atsevišķu deputātu kandidātu individuāli veiktajām priekšvēlēšanu aģitācijas kampaņām.

Konstatējot nepilnības deklarācijās, KNAB norāda partijai uz pieļautajām kļūdām un lūdz iesniegt precizējumu.

Pārbaudot partiju iesniegtās deklarācijas, tiek vērtēts, vai deklarācijas nav aizpildītas kļūdaini un neprecīzi aizpildītas, vai nepastāv informācijas neatbilstība deklarācijā norādītajam, kāds ir pieļauto pārkāpumu biežums.

Tālāk tiek atlasīta pārbaudāmo partiju secība. Tiek pārbaudītas visu partiju iesniegtās deklarācijas, to atbilstība grāmatvedības pirmdokumentiem. KNAB pārbaudes gaitā, konstatējot likuma noteikumu neievērošanu, ir tiesīgs administratīvi sodīt partiju.

No 13 partijām un to apvienībām, kuras piedalījās 12. Saeimas vēlēšanās, vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju nav iesniegusi partija "Vienoti Latvijai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!