Ministru prezidenta biedrs un satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP) nav pārliecināts par Latvijas valsts uzvaru starptautiskās arbitrāžas strīdā ar "Kempmayer Media".
To Šlesers atzina Saeimas Pieprasījumu komisijā, kas trešdien vienbalsīgi nolēma pārveidot par jautājumu partijas "Jaunais laiks" (JL) pieprasījumu Šleseram par tiesvedību ar "Kempmayer Media" un ciparu televīzijas ieviešanu.

Šlesers deputātiem apliecināja, ka Einara Repšes (JL) valdības laikā advokātu birojam "Lejiņš, Torgāns & Vonsovičs" uzdevums pārstāvēt Latvijas valsti tiesvedībā pret "Kempmayer Media" nav atsaukts. Nav arī dots rīkojums meklēt iespēju noslēgt mierizlīgumu.

Premjera biedrs piebilda, ka no sarunas ar advokātiem viņš neesot guvis pārliecību, ka Latvijas valstij noteikti izdosies uzvarēt šajā tiesas procesā. Advokāti arī esot lūguši saglabāt konfidencialitāti un "neizdarīt politisku spiedienu".

Šlesers piebilda, ka Latvijas valstij šī tiesāšanās neatkarīgi no rezultāta izmaksās dārgi, jo "advokāti savu honorāru saņems jebkurā gadījumā, un runa ir par summu ar sešām nullēm".

Ministru prezidenta biedrs atzina, ka no ētikas viedokļa nav īsti pieņemams, ka Latviju tiesvedībā pret "Kempmayer Media" atkal pārstāv advokāti, kas, pēc Saeimas atzinuma, noslēdza valstij neizdevīgu mierizlīgumu tiesvedībā ar SIA "Lattelekom" līdzīpašnieku. Turklāt advokātu birojs "Lejiņš, Torgāns & Vonsovičš" ir izraudzīts, nerīkojot konkursu.

JL bija radušās aizdomas, ka pašreizējie Latvijas izpildvaras pārstāvji "mēģina legalizēt "Kempmayer" digitālās televīzijas afēru".

Saeimas Kārtības rullis nosaka, ka ne mazāk kā desmit deputāti var rakstveidā iesniegt pieprasījumus Ministru kabineta locekļiem. Pieprasījumu komisijai divu nedēļu laikā ir jāizskata pieprasījums. Ja Pieprasījumu komisija atzinusi pieprasījumu par noraidāmu, tā var ierosināt pieprasījumu pārveidot par jautājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!