Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Koalīcijas partneri pirmdien, 6. martā, vienojušies novirzīt slimnīcām energoresursu cenu sadārdzinājuma segšanai 10-11 miljonus eiro.

Pēc koalīcijas sanāksmes Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) informēja, ka partneri vienojušies līdz nākamā mēneša vidum izskatīt ziņojumu par slimnīcu tīkla attīstības plānu un šogad budžetā radušos ietaupījumu iecerēts novirzīt valdības prioritātēm, tostarp veselības aprūpes sistēmai.

"Apvienotā saraksta" frakcijas vadītājs Edgars Tavars piebilda, ka veselības aprūpes finansējums nav pietiekams, jo patlaban šai jomai tērējam nedaudz zem 11% no visiem valsts izdevumiem, lai gan koalīcijas parteri apņēmušies izdevumus palielināt līdz 12%.

Tāpat politiskie spēki vienojušies šogad piešķirt papildus 10-11 miljonus eiro valsts un pašvaldību slimnīcām, lai daļēji segtu energoresursu cenu pieaugumu.

Pēc Kariņa skaidrotā, minētā summa ir ietaupījums no tiem līdzekļiem, ko valdība jau iepriekš bija paredzējusi energoresursu cenu sadārdzinājuma kompensēšanas pasākumiem.

Jau ziņots, ka vairāku slimnīcu pārstāvji iepriekš pauduši, ka varētu nespēt segt energoresursu sadārdzinājumu pašu spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!