Slimnīcas klīnikas „Gaiļezers” jau “atklāta” motociklistu sezona, tāpēc, sagaidot garās brīvdienas, ārsti aicina motociklistus būt apdomīgiem un negaidīt, līdz iegūtās traumas piespiež pārdomāt braukšanas ieradumus, uzsverot, ka sadursmes gadījumā motociklists gandrīz vienmēr gūst smagākus ievainojumus nekā auto vadītājs, informēja slimnīcā.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas klīnikas „Gaiļezers” Traumatoloģijas nodaļas vadītājs Andris Vikmanis norāda, ka “sezonas laikā nodaļā katru nedēļu nonāk vismaz viens smagi cietis pacients, kurš guvis traumas, braucot ar motociklu. Pārsvarā tie ir jauni vīrieši un, lai cik skumji nebūtu, nereti arī jaunas sievietes, kas ir viņu līdzbraucējas. Tās ir smagas galvas traumas, kā arī ekstremitāšu lūzumi, tostarp, vaļēji.”

Bieži vien cietušajiem nākas turpināt ilgstošu ārstēšanos un rehabilitāciju arī pēc izrakstīšanās no slimnīcas. Turklāt šāda veida traumas var draudēt ne tikai ar ilgstošu darbspēju zudumu, bet pat invaliditāti.

Ārsts arī norāda, ka daudzi no šiem braucējiem uz ceļa uzvedas ar lielu bravūru, nedomājot, ka tik vieglprātīgas rīcības rezultātā var ciest arī citi satiksmes dalībnieki.

Vikmanis aicina nepārvērtēt savas prasmes un adekvāti novērtēt sava spēkrata jaudu. Sēžoties uz motocikla, ir jālieto arī speciāls motociklistu ekipējumu, piemērots apģērbs, kas var pasargāt no nopietnām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!