Foto: LETA

Sludinājumu portālā "ss.lv" iespējams iegādāties trafarētus Rīgas ātrās palīdzības auto, ceturtdien vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Raidījums informē, ka ātrās palīdzības auto sludinājumu portālā iespējams iegādāties ar visām bākugunīm un operatīvā transportlīdzekļa simboliku.

Portālā iespējams iegādāties 2010. gada "Mercedes Sprinter" modeli, kas maksā 13 400 eiro, bet par 41 tūkstoti var iegūt tādas pašas markas 2011. gada izlaiduma pilnpiedziņas mašīnu, ziņo raidījums.

"TV3 Ziņas" atgādina, ka Veselības ministrija izbeigusi valstij neizdevīgo autonomas līgumu ar Rīgas Sanitārā transporta autobāzi, tāpēc 76 īpaši aprīkotās automašīnas nevienam vairs nav vajadzīgas.

Tāpat raidījums vēsta, ka divas ātrās palīdzības automašīnas var nopirkt jebkurš. Taču tās nevar oficiāli pārreģistrēt un lietot.

"Ja šo transportlīdzekli piereģistrē kāds cits medicīniska rakstura uzņēmums, un viņam ir jāsaglabā operatīvā transportlīdzekļa raksturojums – gan krāsojums, gan bākugunis, tad viņš saņem operatīvā transportlīdzekļa statusu, un piereģistrē, kā, piemēram, Rēzeknes slimnīca," raidījumam skaidroja CSDD pārstāve Ieva Bērziņa.

Viņa norādīja, ka, ja šo automašīnu iegādājas firma vai fiziska persona, tad mašīnai nepieciešams noņemt krāsojumu, kā arī bākugunis.

"Tikai tad var piereģistrēt CSDD," apgalvo Bērziņa.

Savukārt Ilze Bukša, NMPD pārstāve, raidījumam atzina, ka šo rīcību varētu dēvēt par ētisku pārkāpumu vai neētisku rīcību.

"Šīm mašīnām valsts operatīvo statusu ir anulējusi, tie nav operatīvie transporta līdzekļi. Pēc būtības tas būtu tikai ētiski, ja mašīnu īpašnieks būtu noņēmis šos rekvizītus, kas asociējas ar NMPD dienestu," raidījumam atzina Bukša.

Auto salona pārdevējs, kuru uzrunājis raidījums, nav vēlējies runāt kameras priekšā. Viņš atzina, ka par ātrās palīdzības auto interesējies tikai viens cilvēks.

"TV3 Ziņas" atgādināja, ka par braukšanu ar transportlīdzekli, kas nelegāli aprīkots ar speciālajām ierīcēm – zilo vai sarkano bākuguni, kā arī skaņas signālu, un kuram ir speciāls krāsojums, draud sods no 140 eiro līdz 430 eiro. Tāpat tiekot konfiscētas bākugunis un skaņas ierīces.

Pagājušajā gadā policija sodījusi septiņus šoferus, kas bija šo likumu pārkāpuši, ceturtdien ziņo raidījums "TV3 Ziņas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!