Foto: Pixabay

Svētdienas, 5.aprīļa, pēcpusdienā notikusi avārija autoceļa Tīnūži - Koknese 30.kilometrā, pie pagrieziena uz Lēdmani, kurā bojā gājuši divi pieaugušie un 2,5 mēnešus veca meitenīte, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Negadījums noticis plkst. 16:48. Tajā iesaistīts kravas automašīna "DAF" ar piekabi un "Kia Ceed" markas vieglā automašīna.

Pie kravas automašīnas stūres bija sēdies 1959.gadā dzimus vīrietis, bet "Kia" automašīnu vadījis 1990.gadā dzimis vīrietis.

Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis iepriekš telefonintervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" atklāja, ka avārijā bojā gājis 1990.gadā dzimis vīrietis, 1991.gadā dzimusi sieviete un 2,5 mēnešus vecs bērns.

Saskaņā ar liecinieku teikto automašīnas vadītājs jau pirms avārijas vairākkārt apdzinis citus auto un braucis diezgan agresīvi, teica Krapsis.

Sākotnējā informācija liecināja, ka automašīna veikusi apdzīšanas manevru, kad notikusi frontāla sadursme ar kravas auto. Taču kravas auto vadītājs vēlāk apliecinājis, ka avārijas brīdī apdzīšana netika veikta, bet auto atradies pretējā braukšanas joslā un "paskrējis apakšā zem smagās automašīnas". Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša portālam "Delfi" iepriekš norādīja, ka bojā gājuši trīs cilvēki - sieviete, vīrietis un bērns. Dienesta darbinieki snieguši palīdzību vēl diviem avārijā iesaistītiem cilvēkiem, taču savainojumi nav bijuši smagi, un viņi no hospitalizācijas atteikušies.

Avārijas dēļ uz vairākām stundām tika slēgta satiksme abos virzienos. Tā tika atjaunota plkst. 21:05 svētdienas vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!