Foto: DELFI
Sabiedriskais transports piektdienas rītā Rīgā piektdien pēcpusdienā dažviet kavējas par desmit minūtēm, sniega dēļ kopumā satiksme pilsētā kļuva lēnāka, liecina Rīgas domes Satiksmes departamenta informācija.

Pasažieriem jārēķinās, ka satiksme ir lēnāka un šādos apstākļos uzņēmums iesaka izvēlēties tramvaju, jo to laika apstākļi ietekmē mazāk.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka pēcpusdienā turpināja sniegt un pasliktinājās redzamība, un satiksme galvaspilsētā ir palēnināta. Departaments aicina transportlīdzekļu vadītājus būt īpaši uzmanīgi, jo spēcīgā vēja dēļ daudzviet nogāztas un norautas ceļa zīmes.

Saskaņā ar Satiksmes vadības centra informāciju, apgrūtināta satiksme ir Altonavas ielā uz  pārvada pār dzelzceļu, šobrīd apturēta arī 55.maršruta autobusa kustība. Savukārt Jūrmalas gatvē 121, virzienā no pilsētas centra, uz braucamās daļas nogāzies liels koks. Uz notikuma vietu devušies speciālisti, līdz situācijas novēršanai transportlīdzekļu kustība tiek organizēta pa vienu braukšanas joslu.  

Šobrīd pilsētā darbojās 20 tehnikas vienības. Uz Rīgas tiltiem darbojas piecas tehnikas vienības, kas attīra brauktuves un kaisa tās ar pretslīdes materiāliem uz Dienvidu tilta, Salu tilta, Vanšu tilta, Akmens tilta un Zemitānu tilta.

Centrā rajonā piecas tehnikas vienības, Vidzemes rajonā trīs, Latgales rajonā trīs, bet Kurzemes rajonā divas tehnikas vienības, kas attīra brauktuves un nokaisa ar pretslīdes materiāliem. Tāpat pilsētā darbojās piecas traktorbirztes, kas attīra un kaisa ietves. 

Piektdienas rītā nogāzies koks Dzintaru ielā ietekmējis 36.autobusa satiksmi un tas kursē tikai līdz Bolderājai nevis kā paredzēts Vakarbuļļiem.

Jau ziņots, ka piektdienas rītā Daugavgrīvā pie Rīgas jūras līča vēja spēks sasniedzis 28 metrus sekundē, informē "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere LNT raidījumā ”900 sekundes” informēja, ka glābējiem darba šonakt nav bijis daudz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!