Foto: DELFI

Sociālajos tīklos vairāki cilvēki dalījušies ar ierakstu, ka uz Ķīpsalas izstāžu halli ved slimnīcu gultas, lai izveidotu Covid-19 pagaidu hospitāli. Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādījusi - tā nav patiesība.

Ministre šo vēsti nosaukusi par viltus ziņu. Taču reizē viņa norādīja, ka atbildīgi ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus un ierobežojumus, "mums kopā ir pa spēkam arī nenonākt līdz tik ekstrēmai situācijai".

Iepriekš medijiem ministre norādīja, ka vietas, kas nav ārstniecības iestādes, Covid-19 pacientu stacionēšanai Latvijā tiktu izmantotas gadījumā, ja būtu izsmelta slimnīcu kapacitāte un kopējais hospitalizējamo pacientu skaits sasniegtu tūkstošus.

Viņa tostarp piebilda, ka ir būtiski apzināties, ka galējais risinājums, pirmkārt, būtu nevis gultas pārcelt uz Ķīpsalas vai kādu citu halli, bet vispirms izmantot visu, ko var izmantot slimnīcās.

Patlaban Latvijas slimnīcās Covid-19 slimnieku ārstēšanai ir pieejamas 633 gultas. Nacionālā veselības dienesta (NVD) statistika par pirmdienu, 1. decembri, liecina, ka stacionāros ārstējas 519 pacienti.

Otrdienas vakarā pēc valdības sēdes Viņķele pauda, ka slimnīcu iespēja uzņemt Covid-19 pacientus, neierobežojot plānveida pakalpojumu pieejamību, ir izsmelta, tāpēc valdība uzdevusi samazināt un pārstrukturēt plānveida pakalpojumus slimnīcās, kur rodas šāda nepieciešamība.

Jāatgādina, ka valdības sēdē tika nolemts pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 11. janvārim, kā arī pieņemti stingrāki ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!