Foto: LETA

Tīmekļa platformā "Facebook" 23. septembrī ažiotāžu izraisīja video, kurā redzams, kā Rīgas pašvaldības policijas (RPP) policisti kādai kundzei pie lielveikala Imantā liek pārtraukt tirgot ābolus un puķu pušķus. RPP pārstāvis Toms Sadovskis portālam "Delfi" apliecināja, ka pret kundzi nav uzsākta administratīvā pārkāpuma procedūra.

Viņš norādīja, ka RPP saņēma izsaukumu no kāda iedzīvotāja, kurš ziņoja, ka Imantā pie tirdzniecības centra notiekot ielu tirdzniecība bez saskaņojuma.

Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi sastapa kundzi gados, kura tirgoja dažus ābolus un pāris puķu pušķīšus. Ņemot vērā, ka pārkāpums bija formāls un zaudējumus kundze ar savu darbību nevienam nevarēja radīt, policisti pārkāpumu atzina par maznozīmīgu un nolēma, ka nav pamata uzsākt administratīvo procesu. Tādēļ viņi kundzei izskaidroja, kā iegūt atļauju ielu tirdzniecībai un ļāva doties prom.

Sadovskis piebilda, ka šādus izsaukumus policija saņem vidēji pāris reizes gadā, taču, ņemot vērā, ka pārkāpums ir formāls un maznozīmīgs, sodi par to parasti netiek piemēroti. Regulējums, kas paredz saskaņojumu drīzāk ir paredzēts komersantiem, kuriem ielu tirdzniecība nodrošina lielu daļu apgrozījuma, nevis sirmgalvjiem, kuri pārdod pāris dārzā izaudzētus augļus vai rokdarbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!