“Latvijas Sarkanais Krusts” atgādina, ka iepriekšējā nedēļā ar dažādu mēdiju un e-pasta starpniecību izskanēja izmisuma sauciens palīdzēt mazam puisītim, kuram nepieciešamas asinis operācijai. Cilvēku atsaucība bija liela, bet vai tiešām mēs spējam sadzirdēt vien izmisuma pilnus saucienus? Katru dienu kādam ir nepieciešama šāda palīdzība.
8.aprīlī Latvijas Sarkanais Krusts saistībā ar Vispasaules veselības dienu rīko asins nodošanas akciju, kas notiks Latvijas Sarkanā Krusta telpās Skolas ielā 1 (pretim kinoteātrim “Oskars”) no pulksten 12-16. Ikvienam ir iespējams atnākt un sniegt savu palīdzību, uzzināt visu informāciju par asinsdonoru kustību Latvijā. Jūs laipni sagaidīs, profesionāli mediķi veiks asins noņemšanas procedūru. Līdzi jāņem kāds personu apliecinošs dokuments un laba pašsajūta.

Palīdzība, ko Jūs sniedzat nav domāta tiem, kas paši savas nolaidības pēc nonākuši krīzes situācijā. Pārsvarā gadījumu tā nepieciešama slimniekiem, kas ne savas vainas pēc nokļuvuši šādā situācijā. Katru gadu tikai Rīgā donoru asins komponentu pārliešanas palīdz izdzīvot un saglabāt veselību ap 10 000 slimniekiem, tai skaitā: 500 jaunpiedzimušiem, 250 dzemdētājām, 1000 slimojošiem bērniem, 2700 slimniekiem ar traumām, 600 slimniekiem ar apdegumiem un citiem slimniekiem. Slimniekam par saņemtajām asinīm nav jāmaksā.

Akcijā tiek aicināts iesaistīties ikviens, nav nozīmes ne vecumam, ne ādas krāsai, ne valodai, jo veselība un dzīvība mums visiem ir vienlīdz svarīga, norāda akcijas organizētāji.

Savukārt Valsts Asinsdonoru Centrs pirmdien ziņo, ka steidzami nepieciešamas AB Rezus negatīvas asinis. Šīs ir retas asinsgrupas asinis, kas bieži vien trūkst. Centrs lūdz steidzami atsaukties cilvēkus, kam ir šīs grupas asinis, lai palīdzētu glābt dzīvību vairākiem slimniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!