Kāds nepilngadīgs puisis Alūksnē, visticamāk, saņems administratīvu sodu, jo viņš uz daudzdzīvokļu nama sienas uzrakstījis meitenes vārdu.
Apes ielā 12 daudzdzīvokļu mājas sienu puisis vēlējies greznot lieliem melni oranžiem burtiem, veidojot uzrakstu - Dārta. 1985.gadā dzimušais puisis sev simpatizējošās meitenes vārdu uzrakstījis, visticamāk, kā dāvanu vārdadienā.

"Jaunietis tā paudis savas emocijas. Tie, kas redzējuši uzrakstu, saka, ka tas veidots gaumīgi. Jaunietim ir talants. Tomēr iedzīvotāji ir neapmierināti un pauda savu sašutumu policijai. Ir uzrakstīts administratīvā pārkāpuma protokols, ko izskatīs domes administratīvajā komisijā," sacīja Alūksnes rajona policijas pārvaldes priekšnieks Ansis Gailītis.

Viņš arī informēja, ka jaunietim uzdots nomazgāt uzrakstu, taču viņš sūdzas, ka to ir grūti izdarīt. Arī BNS pārliecinājās, ka uzrakstā "Dārta" ir mēģināts nomazgāt pēdējo burtu, taču - bez panākumiem. Krāsa ir pamatīgi ieēdusies ēkas fasādē.

Alūksnes domē noskaidroja, ka, iespējams, pie atbildības var saukt jaunieša vecākus par dēla audzināšanas pienākumu neveikšanu. Šādā gadījumā maksimālais sods var būt 50 latu sodanauda. Taču jaunieti var saukt pie atbildības arī par domes saistošo noteikumu, kas reglamentē sabiedrisko kārtību, pārkāpšanu.

Alūksnes domē arī pauda, ka līdz šim nekad vēl alūksnieši nav saukti pie atbildības par šādu pārkāpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!