Šogad visus ar mikroshēmu aprīkotos suņus reģistrēs bez maksas, liecina otrdien valdībā apstiprinātais Lauksaimniecības datu centra (LDC) pakalpojumu cenrādis.

Lai motivētu suņu īpašniekus nekavēties ar sava mīluļa reģistrāciju, LDC ir radījis iespēju 2012.gadā visus ar mikroshēmu aprīkotos suņus reģistrēt bez maksas. Dzīvnieku reģistrācijas maksa, kas ir pieci lati un maksa par mājas (istabas) dzīvnieka īpašnieka maiņu – 3,5 lati - stāsies spēkā tikai 2013.gada 1.janvārī.

Patīkams grozījums aitkopjiem un kazkopjiem: lielāka elektronisko krotāliju pieprasījuma dēļ ir samazināta maksa - no 2,57 latiem līdz 1,57latiem - par elektroniskajām krotālijām aitām un kazām. Tāds pats iemesls ir arī maksa samazināšanai par elektroniskā apzīmējuma komplektu aitām un kazām – no 2,99 latiem līdz 1,90 latiem (bez apzīmēšanas akta) un divi lati ar apzīmēšanas aktu.

Samaksa par apzīmēšanas komplekta sagatavošanu aitu un kazu īpašniekiem mainīsies no 0,67 latiem līdz 0,77 latiem tad, ja dzīvnieka apzīmēšanas komplekta sagatavošanā ietilps arī apzīmēšanas akts. Dzīvnieka īpašnieks apzīmēšanas aktu var aizpildīt elektroniski, tad maksa 0,67 lati par dzīvnieku apzīmēšanas komplektu paliek nemainīga.

Grozījumi noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!