Šī gada pirmajā ceturksnī Latvijā meklēšanā izsludinātas 18 nepilngadīgas personas, no tām 17 ir atrastas, bet vienas personas meklēšana pārtraukta. Savukārt pērn pirmajos deviņos mēnešos pazuduši 79 bērni, ceturtdien, Starptautiskajā pazudušo bērnu dienā policijas informāciju apkopojusi Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija.
2005.gada pirmajos deviņos mēnešos Latvijā meklēšanā izsludinātas 79 nepilngadīgas personas, no kurām gandrīz visas tikušas atrastas. Divos gadījumos atklājies, ka pazudušie gājuši bojā nelaimes gadījumos, bet vienā – pazudušais bija kļuvis par nozieguma upuri.

Analizējot pusaudžu pazušanas gadījumus, policija secinājusi, ka lielai daļai no tiem jau agrāk ir bijusi tieksme uz klaiņošanu, bet ne vienmēr par to ticis ziņots policijai. Parasti šādi pusaudži ir vecāki par 12 – 14 gadiem.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu uzticības tālruņa konsultanti skaidro, ka pusaudžu klaiņošana lielākoties saistīta ar problēmām ģimenē – nesaskaņas ar vecākiem, vecāku šķiršanās, alkoholisms, fiziska vardarbība u.c.

Savukārt bērni vecumā līdz 10 – 12 gadiem uzskatāmi par riska grupu, jo viņu pazušana nereti beidzas traģiski – ar dažādiem nelaimes gadījumiem. Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija aicina vecākus neatstāt savus bērnus bez uzraudzības un rūpēties par bērnu drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!