Atsaucoties uz "lietussargu revolūcijas" idejām un solot jaunu godīgāku politiku un darbu Latvijas labā, sestdien Rīgā Nacionālajā teātrī trīs partiju – "Jaunā Laika", "Pilsoniskās savienības" un "Sabiedrības Citai politikai" - priekšsēdētāji atklāja jaunās politiskās apvienības "Vienotība" dibināšanas sapulci.

"Pilsoniskās savienības" līderis Ģirts Valdis Kristovskis sava uzrunā uzsvēra nepieciešamību vienoties partijām, lai ar savu darbu panāktu "alkatīgo interešu izslēgšanu no valsts attīstības scenārija" un kopīgiem spēkiem atgūstot uzticību sabiedrības acīs. "Tam kāda ir valsts vadītāju, tautas priekšstāvju ētika un morāle, atbildība, ir milzīga nozīme nacionālas valsts konkurētspējā savas zemes un pasaules kontekstā", sacīja PS priekšsēdētājs.

Savukārt SCP vadītājs Aigars Štokenbergs savā uzrunā uzsvēra, ka "Vienotības" dibināšana ir labas pārmaiņas Latvijas politikā, bet priekšā ir vēl lielāks uzdevums – vienot sašķelto sabiedrību. Tāpat Štokenbergs uzrunā atsaucās uz SCP jau iepriekš pausto nepieciešamību mainīt nodokļu politiku, agri vai vēlu meklējot finansējumu gan skolotāju, gan mediķu algu palielināšanu, gan pensiju celšanai.

Arī JL vadītāja Solvita Āboltiņa akcentēja, ka "Vienotības" uzdevums būs atgūt sabiedrības uzticību. "Krīzes laiks daudzu Latvijas iedzīvotāju mājās ir ienesis skaudru ikdienu un pamatotu rūgtumu pret "gāzi grīdā" sludinātājiem, daudzi iepriekšējo vēlēšanu solījumu šodien skan kā ņirgāšanās, savukārt politikas un biznesa jaucēji turpina solīt gaisa pilis un izlikties, ka krīzes dziļums nav viņu atbildība," norādīja Āboltiņa.

"Šodien, nodibinot Vienotību, mēs pateiksim nepārprotamu "Tomēr" arī "mākoņtēviem", "buldozeriem", "hūtēm" un "nothing special'iem", pateiksim "Tomēr" nekompetencei, bezatbildībai un savtīgumam," sacīja JL vadītāja.

"Vienotības" dibināšanas sapulces biedrus vēstulē sveica arī eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Viņa savā uzrunā atzīmēja, ka ļaunas mēles runājot – "Vienotība" ilgi nepastāvēs, jo tajā ir daudz spēcīgu sieviešu un daudz zvaigžņu. "Šis priekšvēlēšanu laiks nav domāts solo daiļslidotājiem, bet gan saliedētai hokeja komandai," pauda Vīke-Freiberga, novēlot jaunajai apvienībai veiksmi un atzīstot, ka tas dos papildus iespējas Latvijas vēlētājiem izdarīt izvēli vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!