"Sorosa fonds – Latvija" programmai "Pārmaiņu iespēja skolām" piešķirs 1,38 miljonus eiro jeb 975,5 tūkstošus latu 40 līdz 50 skolu pārveidei par kultūras un izglītības centriem.

Fonds portālam "Delfi" norāda, ka atbalstam konkursa kārtībā varēs pieteikties pašvaldības ar savām izglītības iestādēm. Līdzekļi skolu atbalstam būs piešķirti no Džordža Sorosa izveidotā Ārkārtas palīdzības fonda.

Programmas mērķis ir veicināt skolu pārveidi par izglītības, sociālā atbalsta, kultūras centriem, veidojot partnerību starp pārvaldes, uzņēmējdarbības un nevalstiskā sektora organizācijām. "Esam pārliecināti, ka, pārveidojot mazās skolas par daudzfunkcionāliem kultūras un izglītības centriem, nevis vienkārši piešķirot līdzekļus to īslaicīgai funkcionēšanai, mēs varam palīdzēt reģionu nostiprināšanai un attīstībai," sacījis "Sorosa fonds - Latvija" direktors Andris Aukmanis.

Pieteikumus programmai projektu konkursa pirmajai kārtai var iesniegt līdz 2009. gada 15. septembrim, savukārt pirmo kārtu izturējušie – līdz 2009. gada 10. oktobrim. Fonds norāda, ka projekta laikā pašvaldībām būs piešķirti 40 – 50 granti 25 000 eiro (18 000 lati) apjomā.

No 2009. gada 25. augusta projekta pieteikuma anketa būs pieejama SFL interneta vietnes www.sfl.lv sadaļā "Aktualitātes".

Iesniedzot konkursam projektu pieteikumus, pretendentiem nepieciešams veikt izglītības un sociālo vajadzību analīzi, vēršot uzmanību uz bērnu un skolēnu interesēm. Izvērtējot pretendentu pieteikumus, prioritātes būs bērnu un jauniešu izglītība, bezdarbnieku pārkvalifikācija, tālākizglītības konsultācijas. Atbalstīto projektu ieviešanas stadijā pašvaldībām un skolām tiks sniegtas vietējo un ārvalstu speciālistu konsultācijas izglītības, kopienu sociālās attīstības un uzņēmējdarbības jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!