Šīs vasaras ceļojumus iedzīvotāji sākuši rezervēt jau janvārī un februārī, kas ir daudz agrāk nekā citus gadus, atzinuši tūrisma firmu pārstāvji.
Kā sacīja ceļojumu firmas "Impro" Klientu apkalpošanas un informācijas nodaļas vadītāja Anita Švītiņa, pašlaik izpirkta ir liela daļa no uzņēmumu piedāvātajiem braucieniem augustā un septembrī. Tomēr arī pašlaik vēl ir iespēja iegādāties braucienus vasarā uz dažādiem galamērķiem, apstiprināja arī "Latvia Tours" Biznesa un atpūtas ceļojumu nodaļas vadītāja Ieva Keiša.

Tāpat abu aģentūru pārstāves norādīja, ka šogad ievērojami palielinājusies ģimenes ceļojumu popularitāte. Ģimenes ar maziem bērniem dodas uz Disnejlendu Francijā, Legolendu Dānijā un citiem atrakciju parkiem Eiropā.

Neierasti agro vasaras ceļojumu rezervēšanas sākumu Keiša skaidro ar to, ka šogad palielinājusies tūroperatoru konkurence, kā rezultātā bijušas dažādas atlaides un piedāvājumi. Tūroperatoru konkurence palielinājusies pēc tam, kad viens no Turcijas lielākajiem tūroperatoriem "VASCO Touristic" šī gada februārī iegādājās 50% Latvijas tūroperatora JTL daļu.

Švītiņa atzina, ka šogad palielinājusies arī ceļojumu pa Latviju popularitāte. Tāpat arvien vairāk cilvēku vēlas ceļot uz Skandināviju ar prāmi.

Tāpat tradicionāli populāri ir dažādi kūrorti Krētā, Tunisijā, Marokā, Spānijā, Horvātijā un citviet, bet no šāda veida galamērķiem vispopulārākā joprojām ir Turcija, teica "Latvia Tours" pārstāve.

Švītiņa norādīja, ka šogad nepieredzēti liela interese ir arī par individuālajiem braucieniem, kad tūrisma kompānijas tiek lūgtas izveidot maršrutu, rezervēt viesnīcas un aviobiļetes nelielām grupām.

Vasaras sezonā īpaši populāri nav eksotiskie braucieni - uz Kubu, Taizemi, Austrāliju, kas pieprasītāki ir ziemas sezonā, sacīja Keiša. Tomēr Švītiņa informēja, ka "Impro" organizētie ceļojumi uz Taizemi ir pilnībā rezervēti pat līdz nākamā gada rudenim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!