Foto: Shutterstock

Svētdien spēcīgais vējš, kas piekrastē un Vidzemē brāzmās sasniedz spēku 25 metrus sekundē, izraisa bojājumus arī AS „Sadales tīkls” elektrotīklā, portālu "Delfi" informē uzņēmuma preses pārstāve Tatjana Smirnova.

Spēcīgā vēja ietekmē daudzviet gaisvadu elektrolīnijās ir iegāzti koki, ieķērušies nolauztie koku zari, sarauti gaisvadu elektrolīniju vadi un bojāti balsti, izraisot elektroapgādes traucējumus klientiem.

Svētdien ap pulksten 16.30 lielākie elektroapgādes traucējumi ir klientiem Vidzemē - Smiltenes, Alūksnes, Valkas, Kocēnu, Vecpiebalgas novadā. "Sadales tīkls" strādā pastiprinātā režīmā, lai elektroenerģijas piegādi klientiem atjaunotu pēc iespējas ātrāk.

"Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, netuvoties elektrolīnijām, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo tas var apdraudēt dzīvību.

Redzot šādu bīstamu situāciju, nekavējoties jāinformē "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot – 112.

Jau ziņots, ka pulksten 13.16 reģistrēts tehnoloģisks traucējums vidējā sprieguma 20 kilovoltu elektrotīklā Siguldā, kas ietekmē aptuveni 2400 klientu elektroapgādi Strēlnieku ielas, Jaunatnes ielas, Stacijas ielas, Pulkveža Brieža ielas apkaimē. Savukārt plulksten 13.18 reģistrēts vidējā sprieguma elektrotīkla bojājums Rīgā, Ziepniekkalnā, kas izraisījis elektroapgādes traucējumus aptuveni 2800 klientu.

Lielakajai daļai klientu elektroapgāde atjaunota un ap pulksten 14. Elektroapgādes traucējumi vēl ir aptuveni 900 klientu Siguldā un 1600 klientu Rīgā, Ziepniekkalna apkaimē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!