Foto: F64

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 24. oktobrī braucis ar autobusu Rīga-Saldus (AS "Liepājas autobusu parks", reisa nr. 7937), kas izbrauca no Rīgas pulksten 14.55, portālu "Delfi" informēja SPKC.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā ar šo autobusu, ieteicams novērot savu veselības stāvokli.

Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli un izlemtu par testa veikšanas nepieciešamību uz Covid-19.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka persona ir bijusi kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēs savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus, norāda SPKC.

Jau vēstīts, ka pēdējā diennaktī veikti 5105 Covid-19 testi, reģistrēts 251 jauns saslimšanas gadījums, kā arī viens nāves gadījums, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Mirušais bijis vecuma grupā no 85 līdz 90 gadiem.

Latvijā kopā saslimušas 5395 personas un 1406 izveseļojušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!