Foto: Shutterstock
Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) analizētie dati liecina, ka pēdējās divās nedēļās Latvijā Covid-19 infekcija visstraujāk izplatās izglītības iestādēs un bērnu kolektīvos.

SPKC norāda, ka tām seko mājsaimniecības un kontaktēšanās ar saslimušajiem ģimenes locekļiem.

"Joprojām tiek reģistrēti uzliesmojumi darba vietās. Pagājušajā nedēļā atkal ir pieaudzis to cilvēku skaits, kas inficējušies ārzemēs. Saglabājās inficēšanās privātajos pasākumos, kultūras un reliģiskajos pasākumos, sporta nodarbību vietās," informē SPKC.

Epidemiologi atgādina - ja sajūti saslimšanas pazīmes (sāp kakls, nogurums, neliela temperatūra, klepus) – paliec mājās, nekādā gadījumā neej uz darbu. Sazinies ar savu ģimenes ārstu.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā tika izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!