Foto: LETA

Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs un deputāts Veiko Spolītis neizslēdz iespēju, ka būs jāatmaksā valsts budžeta piešķirtos līdzekļus saistībā ar komisijas darbu, tomēr tas nav šī brīža jautājums. Vispirms ir jāizdiskutē komisijas darbs. Jau jaunnedēļ komisija varētu sanākt atkal kopā, portālam "Delfi" pastāstīja deputāts.

"Šodien Saeima lēma visnotaļ dīvaini. Nelēma par šo ziņojumu pēc būtības. Runājot par labas pārvaldības praksi, mēs varam šeit viedokļus izteikt no vienas un otras puses, bet tas ir kaut kas nepieredzēts, ka par parlamentāru darbu kādam ir jāatmaksā nauda," uzsvēra Spolītis, piebilstot, ka nepiekrīt "galvenajam runātājam" Artusam Kaimiņam, kurš nemaz nav piedalījies komisijas darbā.

"Šajā gadījumā mēs noteikti nāksim kopā ar komisijas locekļiem un skatīsimies, kādā veidā mēs varam šo darbu pabeigt, jo darbs ir ielikts, lai kādi arī nebūtu viedokļi. Manuprāt, Latvijas sabiedrība ir tiesīga uzzināt par komisijas darba substanci un saturu, nevis par dažu komisijas locekļu apvainojumiem," norādīja deputāts.

Lai gan galaziņojumam nebūs juridisks spēks, to nepieciešamības gadījumā varēs izmantot jebkurā gadījumā. "Šajā gadījumā nebija politiskās gribas, laiks ir notecējis, bet pateikt, ka darbs ir neizdarīts. Nu, piedodiet! Tas ka, piemēram, likumprojektā viens balsojums ir šāds, tad mēs ņemsim un kādam atvilksim algu. Vai tas, ka cilvēks nav piedalījies komisijas sēdē, vai nav piedalījies plenārsēdē, vai mēs viņam atvilksim naudu? Mēs atveram Pandoras lādi, tas ir absurds!"

Uz jautājumu, vai grasās atmaksāt valsts budžeta piešķirtos līdzekļus saistībā ar komisijas darbu, deputāts atbildēja: "Tas pilnīgi nav jautājums šobrīd. Šis jautājums ir par komisijas darbu, jautājums par labu pārvaldību. Tad skatāmies visu komisijas locekļu uzvedību, nevis uzklausām cilvēkus, kas vispār komisijā nav piedalījušies. Tas ir absurds, tas ir parlamenta darba nievājošs!"

Sarunas laikā deputāts gan atzīst: "Es neizslēdzu šo lietu, es vienkārši neredzu jēgu par to runāt, kamēr mēs neesam izdiskutējuši principālus jautājums, kas ir pirms tam." Spolītis aicina runāt par komisijas saturu, nevis uzvedību. "Tagad runāt par kaut kādām naudām, tas ir tikai tas, ko viens Saeimas klauns vēlās," norāda deputāts.

Kā skaidroja komisijas priekšsēdētājs, komisija kopā varētu sanākt jau jaunnedēļ.

Ziņots, ka Saeima ceturtdien atbalstīja lēmuma projektu, kurā deputāts un Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Spolītis tiek aicināts rast iespēju atmaksāt no valsts budžeta piešķirtos līdzekļus saistībā ar komisijas darbu.

Iepriekš 15 Saeimas deputāti iesniedza lēmumprojektu, kas paredz Saeimas Pretkorupcijas komisijas priekšsēdētājam Spolītim un komisijas sekretāram Guntim Kalniņam (ZZS) atmaksāt komisijā nopelnīto piemaksu.

Par lēmuma projektu balsoja 41 deputāts, pret bija 27 deputāti, savukārt 10 deputāti balsojumā atturējās. Pēc tam gan deputāte Laimdota Straujuma (V) informēja Saeimu, ka kļūdījusies balsojot "par". Viņa rakstīs iesniegumu, lai atsauktu kļūdaino balsojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!