Foto: LETA

Ķekavas novada domes darba kārtībā nonākusi iecere apvienot vairākas sporta un veselības iestādes. Priekšlikums domes presei izplatītā paziņojumā tiek skaidrots ar mērķi novērst iestāžu funkciju pārklāšanos, kā arī ieviest vienotu attīstības stratēģiju un labas pārvaldības praksi.

Reorganizācijas plānu gan apšaubījuši divi no apvienojamo iestāžu vadītājiem, kuri norādījuši, ka apvienošana ir sasteigta, agresīva un tai pamatā varētu būt vēlme politiski atriebties. Reorganizācijas virzītāji šos pārmetumus noraida.

Domē skaidro, ka lēmumprojekti par apvienošanu izstrādāti, pamatojoties uz darba grupas ziņojumu par pašvaldības autonomās funkcijas – veicināt iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un sportu – izvērtējumu, kurā secināts, ka šobrīd pašvaldībā ar veselību, veselības veicināšanu un sporta jomu saistītos uzdevumus pilda vairākas iestādes, radot funkciju pārklāšanos un kavējot vienota stratēģiskā plāna izstrādi un realizāciju.

Lai risinātu konstatētās problēmas, paredzēts veidot centralizētu veselības, sociālās aprūpes un sporta jomas pārvaldības struktūru, Ķekavas ambulanci pievienojot Ķekavas sociālās aprūpes centram, bet Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras un Baldones Sporta kompleksa vietā uz apvienojamo iestāžu bāzes izveidojot jaunu iestādi "Sporta administrācija".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!