Plāno izstrādāt bankomātu pielāgošanas grafiku eiro banknošu izsniegšanai, otrdien iepazīstinot valdību ar paveikto eiro ieviešanai Latvijā, informēja Finanšu ministrija (FM).
Izveidotās darba grupas apkopos informācija par Latvijas pasta filiāļu izvietojumu, komercbanku norēķinu grupu un filiāļu, kā arī bankomātu tīkla izvietojumu Latvijas teritorijā, lai gūtu pilnīgu priekšstatu, cik lielai iedzīvotāju daļai būs pieeja finanšu pakalpojumu sniedzējiem.

Plānots uzsākt darbu pie patēriņa preču grozā ietverto preču cenu monitorēšanas. FM ziņojumā teikts, ka sekojot līdzi cenu izmaiņām mazumtirdzniecībā, veiks uzraudzības pasākums, kas kavēs spekulatīvu cenu paaugstināšanos svarīgākajām iedzīvotāju precēm Latvijas iedzīvotāju patēriņa grozā.

Ziņojumā teikts, ka darba grupas veikušas tiesību aktu analīzi, lai noskaidrotu, kādus grozījumus saistībā ar eiro ieviešanu ir nepieciešams veikt. Vēl plānots izstrādāt Eiropas vienotās valūtas ieviešanas vadības likumprojektu, kā tiks gatavoti grozījumi vairākos spēkā esošajos normatīvajos aktos.

Komunikācijas nodaļas mērķis ir veicināt veiksmīgu eiro ieviešanas procesa norisi Latvijā.

Ziņojumā valdībai FM norādīja, ka sagatavošanās darbi norit saskaņā ar valdībā apstiprināto plāno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!