Foto: stock.xchng
Baltijas Asamblejas (BA) diskusijā Saeimā piektdien Baltijas valstu parlamentu deputāti kopīgi ar ekspertiem un pētniekiem vērtēs demogrāfiskās situācijas ietekmes sociālekonomiskos aspektus uz Baltijas reģiona valstu attīstību, kā arī meklēs risinājumus demogrāfiskās situācijas uzlabošanai, informē Saeimas Preses dienests.

"Pārmaiņas eiropiešu vērtību izpratnē un ekonomiskās krīzes sekas ir ietekmējušas ģimeņu labklājību un arī demogrāfiju. Šajā tikšanās reizē analizēsim, kādi lēmumi neatliekami ir jāpieņem, lai demogrāfisko situāciju uzlabotu ilgtermiņā, jūtami atbalstītu ģimenes ar bērniem, un kādas ir tautiešu reemigrācijas veicināšanas iespējas," pauž Baltijas Asamblejas Sociālo lietu komitejas līdzpriekšsēdētāja Silva Bendrāte (V).

Sēdē politiķi un eksperti diskutēs par to, kā pašreizējā demogrāfijas situācija ietekmēs Latvijas un Baltijas reģiona valstu attīstību, kā arī pārrunās demogrāfijas tendences Eiropas valstīs. Tāpat diskusijas dalībnieki spriedīs par to, kā mainīt mūsdienu sabiedrības vērtību izpratni un attieksmi demogrāfijas jautājumā, kādi ir ieguvumi un riski attiecībā uz imigrāciju, tostarp izvērtējot imigrantu plūsmas ietekmi uz valsts identitāti.

BA diskusijā piedalīsies BA Sociālo lietu komitejas un BA ekonomikas, komunikāciju un informātikas komitejas deputāti, kā arī pārstāvji no Ziemeļu Padomes Sociālo lietu komitejas, Igaunijas Sociālo lietu ministrijas. Ar ziņojumiem uzstāsies arī jomas pētnieki, tostarp Latvijas eksperti – kultūras socioloģe Dagmāra Beitnere, sociālantropoloģe Aivita Putniņa un Nākotnes fonda izpilddirektors Oskars Putniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!