Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā ārkārtējo situāciju Latvijas-Baltkrievijas robežā, lai nepieļautu nelikumīgu robežu šķērsošanu, Valsts policija (VP) sniegs atbalstu Valsts robežsardzei un ir mobilizējusi gan savus iespējamos cilvēkresursus, gan arī materiāltehnisko nodrošinājumu. Šobrīd VP uz četrām nedēļām uz Latvijas pierobežu ir komandējusi 71 VP Speciālo uzdevumu bataljona (VP) darbinieku no visiem Latvijas reģioniem, izņemot Rīgas reģionu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Tajā pat laikā VP ir rūpīgi izvērtējusi un sagatavojusi savus resursus tā, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību arī citviet Latvijā, īpaši publiski izskanējušajos plānotajos masveida pasākumos Rīgā. Policija ir gatava jebkuram pasākumam un situācijai, strādās atbilstoši pēc sagatavota plāna.

Latvijas pierobežā papildu norīkotie darbinieki savus pienākumus uzsāk ceturtdien, 12. augustā, kopīgi ar robežsargiem veicot patrulēšanu pierobežā. Papildu atbalstu robežsardzei diennaktī sniedz arī 36 VP Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas.

Tāpat pie patvēruma meklētāju centrā "Mucenieki" šobrīd 24 stundas diennaktī ir norīkots VP postenis. Policija uzrauga, lai patvēruma vietā tiktu ievērota sabiedriskā kārtība un drošība. Nepieciešamības gadījumā atbalstu šajā vietā ir gatavi sniegt arī tuvākie teritoriālie iecirkņu posteņi.

Policijas darbinieki arī aktīvi strādā ar pierobežas vietējiem iedzīvotājiem un uzņēmumiem, tos aptaujājot. Vienlaikus dienesti strādā arī pēc operatīvā plāna, sniedzot kolēģiem informatīvo atbalstu.

Valsts policija šobrīd strādā ciešā sadarbībā ar Valsts robežsardzi, kā arī citiem iekšlietu dienestiem, kā arī Rīgas pašvaldības policiju, lai novērstu likumpārkāpumus, kā arī garantētu sabiedrisko kārtību un drošību.

Jau vēstīts, ka kopumā laikā no 6. augusta līdz 10. augustam par Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturētas 295 personas, vēsta aģentūra LETA.
Savukārt Saeima 12. augustā pārapstiprināja Ministru kabineta 10. augusta lēmumu, ar kuru no 11. augusta līdz 10. novembrim Latvijas-Baltkrievijas pierobežā ir izsludinātā ārkārtējā situācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!