Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) ceturtdien parakstīs dokumentus, lai atceltu amatu Rīgas brīvostas valdē zaudējušo Viesturu Silenieku (ZZS) arī no Mērsraga un Engures ostu valdēm, portālam "Delfi" pavēstīja ministrs.

Silenieks ceturtdien portāla "Diena.lv" raidījumā "Dienas rīts" pauda izbrīnu, ka viņš atcelts no Rīgas Brīvostas valdes, jo esot zaudējis ministra uzticību, taču joprojām nav atcelts no Mērsraga un Engures ostu valdēm.

Sprūdž savukārt portālam "Delfi" skaidroja, ka otrdien, kad valdība nolēma atsaukt Silenieku no amata Rīgas ostā, VARAM nepaspēja sagatavot dokumentus arī par pārējām ostu valdēm, jo tur esot cita sistēma. Savukārt trešdien Sprūdžs tos neparakstīja, jo slimības dēļ nebija darbā. Ceturtdien viņš dokumentus parakstīs, uzsvēra ministrs.

"Nav starpības, Rīga vai Mērsrags, jo pamatproblēma - man ir atšķirīga izpratne par to, ko amatpersonas var un ko nevar," uzsvēra Sprūdžs.

Savukārt Silenieks intervijā raidījumam "Dienas rīts" kļastīja, ka ir nedaudz vīlies " Zatlera reformu partijā, ja trīs mēnešu laikā nevar izdarīt tādu sīku darbu, kā izmest mani no brīvostas ārā, tad jautājums ir, ko viņi vispār var izdarīt".

"Tādā ziņā esmu zaudējis domu, ka viņi spēj paveikt lielus darbus. Te ir interesanti, ka esmu zaudējis ministra uzticību Rīgas ostā, kur maksā labu algu, bet es neesmu zaudējis viņa uzticību Engures ostā, kur nemaksā algu. Arī Mērsraga ostā, kur maksā vidēji 600 latus gadā," paudis Silenieks.

Silenieks ir Mērsraga valdes loceklis kopš 2005.gada, bet Engures ostā – kopš 2004.gada.

Jau ziņots, ka valdība otrdien pēc Sprūdža priekšlikuma  atbrīvoja no amata ZZS biedru, Rīgas brīvostas priekšsēdētāja vietnieku Silenieku, kas līdz tam bija Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvis brīvostā. Silenieks bija balsojis par strīdīgu ostai piederošo Spilvas pļavu zemes nomas līgumu.

Pie kura ticis Rīgas brīvostas pārvaldniekam Loginovam daļēji piederošs uzņēmums , priekš vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".

Par zemes nomas līgumu Brīvostas valdē balsojis arī Finanšu ministrijas pārstāvis Rīgas brīvostas valdē Ēriks Škapars. Viņu gan nav plānots atbrīvot no ieņemamā amata, jo FM nav bažu, ka bijušais "Jaunā laika" ģenerālsekretārs un pašreizējais "Vienotības" bloka deputāts Rīgas domē Škapars, nespētu ostas valdē nodrošināt "ministrijas pozīciju".

Savukārt ZRP virzītais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pieļauj iespēju nomainīt Ekonomikas ministrijas pārstāvi Rīgas ostā, "Vienotības" biedru Olafu Pulku. Pavļuts uzskata, ka Pulks nepietiekami pārstāv valsts intereses Rīgas brīvostā, jo, lai arī viņš balsoja pret Rīgas brīvostas zemes Spilves pļavās iznomāšanu ar Loginovu saistītam uzņēmumam, tomēr sākotnēji esot pretojies šādai EM pozīcijai.

Valstij lielāko ostu valdēs ir četri pārstāvji, kurus iepriekš amatam izvirza Satiksmes ministrijas, FM, VARAM un EM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!