Trešdien sludinājumu portāla "ss.lv" pārvaldītāja SIA "Internet" pārstāvji ir pieņēmuši lēmumu, ka uzņēmuma strīdā ar Valsts ieņēmumu dienestu meklēs konstruktīvu risinājumu ar mediācijas partnera palīdzību, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Sludinājumu portāla pārstāvji trešdien uzrunās tā sauktā "lielā četrinieka" starptautiskās auditorfirmas – "Ernst&Young", "PriceWaterhouseCoopers", "KPMG" un "Deloitte", apzinot iespējas uzsākt mediācijas procesu, lai strīdā ar VID panāktu uz labticīgas sadarbības principiem balstītu risinājumu.

"Jāuzsver, ka mūsu domstarpības ar VID nav par nodokļu nomaksu - uzņēmums vienmēr ir bijis godīgs nodokļu maksātājs. Nav šaubu - likums paredz, ka VID ir tiesības pieprasīt informāciju par sludinājumiem un to izvietotājiem. "ss.lv" jau gadiem sadarbojas ar VID, sniedzot visu informāciju, kas tiek prasīta konkrētos gadījumos. Mūsu strīds ar VID ir par informācijas apjomu, kas mums ir jāsniedz par klientu sludinājumiem un šīs informācijas samērīgumu," norāda viens no firmas dibinātājiem un SIA "Internet" valdes loceklis Juris Līnis.

"Mēs esam viens no Latvijas IT nozares veiksmes stāstiem un mūsu mērķis nav portāla darbību vai mūsu uzņēmējdarbību pārcelt uz ārzemēm – mēs vēlamies strādāt un turpināt maksāt nodokļus Latvijā," pauž Līnis.

Viņš atzīst, ka, "apzinoties, ka faktiski šīs domstarpības ir tehniskas dabas, mēs redzam, ka "ss" un VID strīds ir aizgājis pārāk tālu. Tādēļ, lai risinātu mūsu domstarpības, mēs esam izlēmuši aicināt vienu no Latvijā strādājošajām starptautiskajām auditorfirmām kļūt par strīda mediatoru un mūsu domstarpības risināt kopīgā sadarbībā, atrodot abām pusēm pieņemamu risinājumu".

"Uzskatām, ka mediatora piesaiste palīdzēs situācijā, kurā pēdējā laikā ir bijis arī daudz emociju. Tuvākajā laikā informēsim, kā mums sokas ar šī procesa attīstību," sola Līnis.

Jau vēstīts, ka VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla "ss.lv" darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar "ss.lv" īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA "Internet" saimniecisko darbību.

"ss.lv" mainīja domēna vārdu uz "ss.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!