Foto: F64
Tā kā Satversmes tiesa (ST) jau saņēmusi aptuveni 9000 iesniegumu, lūdzot skatīt pensiju samazināšanu, ST “normālais darbs ir praktiski nobloķēts”, tāpēc ST lūdz iedzīvotājus vairs neiesniegt sūdzības par pensiju samazināšanu, jo šādas lietas jau tiks skatītas.

Kā portālu “Delfi” informēja ST, tiesā līdz šim ir saņemts ārkārtīgi liels skaits iesniegumu saistībā ar likumu, kas noteic pensiju apmēru pēc šā gada 1.jūlija.

Šobrīd Satversmes tiesā jau ir ierosinātas lietas gan par pensiju samazinājumu par 10 procentiem, gan par strādājošo pensionāru pensiju samazinājumu par 70 procentiem, gan arī par izdienas pensiju (kuras noteiktas saskaņā ar nolikumiem) samazinājumu. Taču šobrīd tiesai ir jāturpina izskatīt ienākošie pieteikumi par šiem pašiem jautājumiem un tiesas normālais darbs ir praktiski nobloķēts, jo katru dienu tiek saņemti vairāki simti dokumentu. Satversmes tiesas darbinieku skaits ir ļoti neliels un gandrīz visi tiesas resursi šobrīd ir vērsti uz šo dokumentu apstrādi (reģistrēšanu un izskatīšanu), norāda ST.

ST lūdz ņemt vērā, ka pieteikumu skaits neietekmēs lietu rezultātus, bet tas var pagarināt lietu izskatīšanu.

“Tādēļ aicinām tos pensiju saņēmējus, kuri ir ieinteresēti ierosināto lietu pēc iespējas ātrākā sagatavošanā un izskatīšanā, pieteikumus par tiem jautājumiem, par kuriem lietas jau ir ierosinātas, vairs neiesniegt,” pauž ST.

Jau vēstīts, ka no 1.jūlija visiem pensionāriem pensijas samazinātas par 10%, bet strādājošajiem pensionāriem – par 70%. Drīz pēc Saeimas lēmuma simtiem neapmierināto vērsās ST, dažas dienas pat veidojot rindas, lai iesniegtu pieteikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!