Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK) un Rīgas Kultūras aģentūras Konsultatīvās padomes vadītāja Sarmīte Pīka (TP) pauž neizpratni par deputātes Maijas Stefanes (PS) populistisko rīcību, ar kuru no Rīgas domes Kultūras aģentūras budžeta tika atņemts 231 tūkstotis latu, informēja Rīgas domē.
Domes sēdē otrdien balsojot, deputātei labvēlīgais iznākums tika panākts piesaistot galēji kreisās opozīcijas deputātu balsis. Dome nolēma piešķirt līdzekļus Tautas mākslas un pašdarbības kolektīvu vadītāju darba samaksai, attiecīgi par 231 651 latu samazinot Kultūras aģentūras budžetu.

Konkrētais balsojums par līdzekļu samazināšanu Rīgas domes Kultūras aģentūrai faktiski nozīmē tās uzsākto programmu apturēšanu un aģentūras likvidāciju.

Vairākkārtīgi pārstrādātais aģentūras budžets bija veidots bez slēptām rezervēm, ko tagad varētu likt lietā. Finansisti bija veikuši precīzus aprēķinus par to, cik līdzekļu katram konkrētam mērķim nepieciešams paredzēt. Šobrīd nav veikti aprēķini par tiem izdevumiem, kas būs vajadzīgi, lai lauztu līgumus, ko pašreizējo notikumu attīstības sakarā Rīgas domes Kultūras aģentūra vairs nespēs pildīt, par to, cik no aģentūrā nodarbinātajiem papildinās jau tā prāvās bezdarbnieku rindas, cik daudz naudas nāksies novirzīt viņu atlaišanas pabalstu izmaksai. Tas būs daudzas reizes dārgāk, nekā Rīgas kultūras aģentūras sekmīgi uzsāktās darbības turpināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!