Pagājušās sestdienas traģēdijā Ļvovā, kad aviošova laikā lidmašīna "Su-27" iekrita skatītājos un nogalināja 83 cilvēkus, gājis bojā viens ārvalstnieks, un tā ir Ukrainā pastāvīgi dzīvojošā, 1987.gadā dzimusī Latvijas pilsone. To šodien preses konferencē Kijevā paziņoja Ukrainas Ārlietu ministrijas preses dienesta vadītājs Sergejs Borodenkovs.
Bojāgājusī meitene Ukrainas pilsētā Ļvovā pastāvīgi dzīvoja no 6 gadu vecuma, taču saglabāja Latvijas pilsonību, vēsta interneta lapa "for-ua.com", atsaucoties uz amatpersonu.

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) konsulārā departamenta direktore Solvita Mellupe apliecināja, ka no Ukrainas vakar saņemta vēstule, kurā ĀM informēta par Latvijas pilsones nāvi aviošova laikā.

Par notikušo ir informēti arī meitenes tuvinieki, taču viņi nav lūguši Latvijas pusei nekādu palīdzību. ĀM informāciju par Ukrainā bojā gājušo Latvijas pilsoni nosūtījusi Valsts policijai. Kā ziņots, sestdien nelaimē gāja bojā 83 cilvēki, to skaitā 19 bērni. Ievainoti 116 cilvēki, 23 cietušie, tai skaitā septiņi bērni, ir ārkārtīgi smagā stāvoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!