Foto: F64
Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka nepiekrīt, ka Latvijā cilvēki būtu eiroskeptiķi, jo Latvija ir viena no tām Eiropas valstīm, kur uzticība Eiropas Savienībai (ES) ir daudz augstāka nekā vietējām varas iestādēm.

"Taču mēs apzināmies, ka ar Eiropas Savienību neapmierināto cilvēku īpatsvars aug, kā to parāda arī minētā aptauja. Es domāju, ka tas ir saistīts ar ekonomisko situāciju Latvijā un arī citur Eiropā - cilvēki diendienā dzird draudīgas ziņas par eiro un visas Eiropas Savienības nākotni," aģentūrai LETA norādīja EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja, atbildot uz jautājumiem par viņas vērtējumu aptaujai, kura rāda eiroskeptiķu skaita palielināšanos.

Viņasprāt, ir svarīgi, lai cilvēki zinātu par tām iespējam, kuras katram dod Latvijas dalība ES - ja cilvēki par tām zinās un tās arī izmantos, tad pieaugs arī arī pozitīvais vērtējums. "Mans kā EK pārstāvniecības vadītājas darbs būs palīdzēt šīs iespējas ieraudzīt," uzsvēra Šteinbuka.

Latvijas iedzīvotāju viedoklis par ieguvumiem no dalības ES arvien pasliktinās - 25% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Latvija ir ieguvusi no dalības ES, savukārt 37% uzskata, ka Latvija ir zaudējusi, iestājoties ES, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompāniju LNT septembra sākumā veiktais pētījums.

Savukārt 18% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka Latvija, iestājoties ES, nav ne ieguvusi, ne zaudējusi, bet piektajai daļai aptaujāto nav bijis konkrēta viedokļa par Latvijas ieguvumiem no iestāšanās ES.

Pusei Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopš Latvijas iestāšanās ES ir mainījies viedoklis par Latvijas ieguvumiem vai zaudējumiem no dalības ES. 12% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju viedoklis ir uzlabojies, savukārt 39% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju viedoklis ir pasliktinājies. 39% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju viedoklis par Latvijas dalību ES šo gadu laikā nav mainījies, bet 10% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!