Krāpšanā apsūdzētais uzņēmējs Armands Stendzenieks sniedzis interviju laikrakstam "Vakara Avīze "Vakara Ziņas"" (VZ), kurā apgalvojuma formā vairākus politiķus un amatpersonas vaino korupcijā un citās nelikumīgās darbībās.
Stendzenieks paziņo, ka par viņa darbībām ierosinātā krimināllieta ir politiski safabricēta, lai atņemtu viņam īpašumus, un min cilvēkus, kuri esot darbojušies pret viņu. Intervijā stāstot par dažādām nelikumībām un korupciju, kuras mērķis bijis vērsties pret Stendzenieku, viņš min Ģenerālprokuratūras bijušo vadību, apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, Tautas partijas pārstāvjus un citus politiķus, advokātus, uzņēmējus.

Interviju Stendzenieks sniedzis Liepājas cietuma kamerā, kur gaida, kad Kurzemes apgabaltiesas Ventspils sesijā sāks izskatīt viņa lietu, kas varētu notikt 3.aprīlī. VZ galvenais redaktors Edmunds Imša informēja, ka intervijā ar Stendzenieku turpinājumos tiks publicēta vairākos laikraksta numuros.

Jau ziņots, ka Stendzenieks apsūdzēts kredīta garantiju izkrāpšanā no AS "Ventspils nafta", lai viņa uzņēmums "ZuS Rohstoffe Trading GmbH" saņemtu 18 miljonu ASV dolāru kredītu "Bankā Baltija", tikpat lielu kredītu Maskavas bankā "Intertek", kā arī 10 miljonu ASV dolāru kredītu "Parekss bankā".

Augstākās tiesas Krimināllietu tiesas palāta Stendzenieka krimināllietu nosūtīja izskatīšanai Kurzemes apgabaltiesai pēc Rīgas apgabaltiesas lūguma, jo šī tiesa apjomīgo krimināllietu tuvākajā laikā nevar izskatīt lielās noslogotības dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!