"Sabiedrības citai politikai" pārstāvis Aigars Štokenbergs pieprasīs premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC) paskaidrojumus par valsts līdzekļu izlietošanu "Pensionāru avīzes" izdošanai pirms referenduma, par spīti valdības solījumiem neizmantot nodokļu maksātāju naudu sabiedriskās domas ietekmēšanai pirms tautas nobalsošanas.
Štokenbergs portālam "Delfi" sacīja, ka Godmanim būs jāpaskaidro, par kādiem līdzekļiem un kādēļ pirms sestdien notikušā referenduma Latvijas pensionāriem izplatīta avīze, kurā Labklājības ministrijas speciālistis skaidrojuši, kādēļ nevajag iet uz referendumu.

"Godmanim būs jāpaskaidro, kurš no viņiem - premjers vai labklājības ministre Iveta Purne (ZZS), vai abi kopā ir melojuši, izlietojot nodokļu maksātāju naudu avīzes izdošanai," pauda Štokenbergs.

Štokenbergs pauda viedokli, ka "būs nožēlojami, ja avīzes izdošanai pirms referenduma izmantoti Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras jeb pašu pensionāru līdzekļi. "Pensionāriem par viņu pašu naudu skaidrots, ka viņiem nav jāiet uz referendumu," ar sašutumu pauda Štokenbergs.

Viņš norādīja, ka, uzzinot par notikušo, sākotnēji bija iecerējis Saeimā pieprasīt Purnes demisiju, taču vēlāk, konsultējoties ar organizācijas biedru Arti Pabriku, nolemts, ka premjeram tiks pieprasīts paskaidrojums, jo Purne jau vairākkārt esot pierādījusi, ka neatkāpsies no sava amata pat , ja "simti tūkstošu cilvēku šoziem būs badā un aukstumā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!