Šobrīd no amata atstādinātais Rīgas domes Attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams ir lūdzis Rīgas mēram Aivaram Aksenokam iepazīstināt viņu ar rīkojumu par disciplinārlietas ierosināšanu pret viņu un Audita un revīzijas pārvaldes sniegto atzinumu.
Dokumenti Štramam ir nepieciešami, lai varētu sniegt paskaidrojumus par tajos minētiem iespējamiem pārkāpumiem atsevišķos būvprojektos, tāpēc viņš nosūtījis vēstuli ar lūgumu Rīgas mēram, informēja Attīstības departamenta pārstāve Marija Ābeltiņa.

Štrams izsaka neizpratni par viņa neinformēšanas iemesliem. "Divu dienu laikā, no 10. līdz 12.oktobrim bija nepieciešams sniegt paskaidrojumus par dokumentiem ar kuriem neesmu iepazīstināts. Nezināmu apstākļu dēļ visa informācija un pārmetumi no Rīgas domes priekšsēdētāja puses ir saņemti tikai ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību," norāda Štrams.

Plašsaziņu līdzekļos izskanējusi informācija, ka Audita un revīzijas pārvaldes atzinums 10.oktobrī nosūtīts Pilsētas attīstības departamentam, bet tas līdz šim brīdim nav saņemts departamentā, norāda departaments. Attīstības departaments ir pārliecināts, ka spēs atspēkot izvirzītos pārmetumus par iespējamiem pārkāpumiem departamenta tiesiskuma kontroles sistēmā un gatavo pieprasītos paskaidrojumus.

Pilsētas attīstības departamenta atzinums par ēkas nojaukšanas un jaunbūves – rekonstrukcijas projekta Silmaču ielā 1 atbilstību likumdošanai, kā arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Ārgaļa vadības uzdevums un Rīgas domes Revīzijas komisijas priekšēdētāja rīkojums, kalpoja par pamatu PAD Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja Inta Pujāta atstādināšanai no darba 6.septembrī, kurai sekoja Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojums par departamenta direktora un Administrācijas vadītāja atstādināšanu no amatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!