Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume savā runā Saeimas svinīgajā sēdē aicināja bez īpaša iemesla negrozīt Satversmi. Straume pauda viedokli, ka nestabila politiskā vide un ekonomiskā situācija nav pietiekams pamats jaunas konstitūcijas izstrādāšanai.
Saeimas priekšsēdētājs tomēr uzskata, ka Satversme nav neaizskarama. "Taču jāatceras, ka ne katra ierosme, lai cik pievilcīga tā pirmajā brīdī šķistu, var kalpot visas sabiedrības līdzsvarotai attīstībai, nevis atsevišķu tās grupu interesēm," teica Saeimas priekšsēdētājs.

Politiķis atzīst, ka diskusijas par Satversmes grozīšanu, tai skaitā tautas vēlēta valsts prezidenta institūcijas ieviešanu nerimstas jau kopš tās pieņemšanas, tomēr uzsver, ka tās vienmēr ir "bijušas daļa no kādas politiskās partijas priekšvēlēšanu kampaņas".

Straume Saeimas svinīgajā sēde, kas tika veltīta Satversmes sapulces sasaukšanas 81.gadadienai un Neatkarības deklarācijas pieņemšanas 11.gadadienai, uzsvēra šīs dienas nozīmīgumu valsts vēsturē, Latvijas virzību uz iestāšanos NATO un Eiropas Savienībā.

Nozīmīga vieta Saeimas priekšsēdētāja runā tika atvēlēta arī izglītības problēmām. "Ja mēs vēlamies redzēt izglītotu sabiedrību, nekavējoties jānodrošina [izglītības] pilnvērtīga reforma," uzsvēra Straume. Straume arī atzina latviešu valodas juridiskā statusa nostiprināšanas Satversmē nozīmīgumu, kā arī norādīja, ko vēl nepieciešams paveikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!