Aizturēšana Jūrmalas domē veikta tad, kad tika apkopoti visi pierādījumi un saņemta tiesas atļauja noteiktām darbībām, otrdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" skaidroja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Viņš noliedza, ka birojs apzināti izvēlējies priekšvēlēšanu laiku un apliecināja, ka KNAB interesēs nav kavēt vai steidzināt lietas izskatīšanu.

"Veicot noteiktas darbības uzraudzību birojā, bija arī signāli par to, ka šis jautājums varētu virzīties tuvāk novembrim, kad ir [KNAB priekšnieka] pārvēlēšanas periods, vai nu vispār šis jautājums būtu jārisina nākamā gada sākumā, pirms pašvaldību vēlēšanām," sacīja Streļčenoks.

Streļčenokam kā KNAB vadītājam neesot pieņemami, ka noteikti procesi ir pietuvināti politiskās vides aktivitātēm.

Jau vēstīts, ka KNAB sācis kriminālprocesu par iespējamo partijas "No sirds Latvijai" un "Zaļo un zemnieku savienības" nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā. Šajā kriminālprocesā ir iesaistītas piecas personas un četras tika sākotnēji aizturētas.

Tika aizturēts uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš, kā arī bijušais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) un savulaik ar partiju "No sirds Latvijai" saistītais Jorens Raitums. Ceturtais lietā aizturētais varētu būt SIA "Blaizer-AG" valdes priekšsēdētājs Anrī Kursītis.

Raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka Krūmiņš caur trešajām personām finansējis divas partijas - "No sirds Latvijai" un ZZS, tām abām pārskaitot 135 000 eiro. Savukārt Truksnis, Raitums un Kursītis tiek vainoti kā līdzdalībnieki šādas naudas plūsmas nodrošināšanā.

Tāpat sākts kriminālprocess par iespējamo Jūrmalas pilsētas domes amatpersonu kukuļošanu.

Kriminālprocess sākts par Veselības ministrijas, Veselības inspekcijas un Jūrmalas pilsētas domes amatpersonu prettiesiskajām darbībām, kas saistītas ar labvēlīgu lēmumu pieņemšanu, kā arī iespējamo dokumentu viltošanu kāda uzņēmuma interesēs attiecībā uz uzņēmuma objekta nodošanu ekspluatācijā. Tāpat kriminālprocess sākts par iespējamo amatpersonu kukuļošanu minētā uzņēmuma interesēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!