Foto: LETA
Pirmdien, 24. februārī, no pulksten 15 līdz 16 Strenču novada, Trikātas pagasta un Ēveles pagasta uzņēmēji ar smago tehniku organizē brīdinājuma akciju Strenču pilsētas centrā, portālu "Delfi" informēja Strenču novada domē.

Pašvaldība aicina pievienoties arī iedzīvotājus, lai radītu palielinātu tehnikas un cilvēku plūsmu tranzītielā Strenčos.

Domē norāda, ka ir paredzams – otrdien, 25. februārī, Administratīvi teritoriālās reformas komisijā tiks lemts par Strenču novada, Trikātas pagasta Beverīnas novadā un Ēveles pagasta Burtnieku novadā turpmāko likteni.

Šo teritoriju iedzīvotāji joprojām uzskata likumprojekta izveidošanu par nepamatotu, virspusēji izstrādātu, netaisnīgu un šo pašvaldību iedzīvotāju interesēm neatbilstošu.

"Uzskatām, ka joprojām neesam sadzirdēti un mūsu viedoklis netiek ņemts vērā, tāpēc esam spiesti pāriet no solījumiem pie darbībām," pauduši uzņēmēji.

Jau vēstīts, ka Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija otrdien, 11. februārī, lēma jaunveidojamajā Valmieras novadā iekļaut arī Naukšēnu novadu un Rūjienas novadu, savukārt Valkas novadā arī Trikātas pagastu un Ēveles pagastu. Gan Valmieras novadu, gan Valkas novadu kopumā veidos arī citi novadi. Savukārt par augstāk minēto teritoriju iekļaušanu bija raisījušās vienas no plašākajām diskusijām.

Tāpat saglabāts jau sākotnējais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) piedāvātais regulējums, ka jaunveidojamā Valkas novadā tiek iekļauts arī Strenču novads.

Strenču novada pārstāvis komisijas sēdē iebilda pret ieceri novadu pievienot Valkai, skaidrojot, ka abas pašvaldības nav savstarpēji saistītas.

No Strenču novada pārstāvju iepriekš sacītā izriet, ka novads atbalsta iekļaušanos jaunveidojamajā Valmieras novadā, nevis Valkas novadā, kā paredz VARAM piedāvātais regulējums. Strenču novada attīstības plāns jau pirms jaunā reformas plāna paredzēja sadarbības padziļināšanu ar Valmieru.

Kā ziņots, 119 vietējo pašvaldību vietā plānots izveidot 39 pašvaldības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!