Finansu ministrijas izsludinātajā izsolē bankām par tiesībām veikt studiju un studējošo kreditēšanu uzvarējusi "Latvijas Krājbanka" un "Hansabanka".
Izsolē "Latvijas Krājbanka" saņēma tiesības izsniegt studējošo kredītus ar valsts galvojumu par vienu miljonu latu un studiju kredītus ar valsts galvojumu par 1,5 miljoniem latu. Krājbankas piedāvātā procentu likme izsolē bija vidējā sešu mēnešu RIGIBOR likme mīnus 0,52%. Izsolē tika apmierināts viss "Latvijas Krājbankas" piedāvājums.

Savukārt "Hansabanka" izsolē saņēma tiesības izsniegt studējošo kredītus ar valsts galvojumu par 2,24 miljoniem latu un studiju kredītus ar valsts galvojumu par 3,036 miljoniem latu. "Hansabankas" piedāvātā procentu likme bija vidējā sešu mēnešu RIGIBOR likme plus 0,99%. Izsolē "Hansabankas" piedāvājums tika apmierināts daļēji.

Finansu ministrijas preses sekretāre Baiba Melnace informēja, ka ministrijas rīkotajā izsolē komercbankām par tiesībām izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts galvojumu bija pieteikušās četras bankas - "Parekss banka", "Hansabanka", "Latvijas Unibanka" un "Latvijas Krājbanka". Atbilstoši izsoles nolikumam vērtēšanas kritērijs bija banku piedāvātā kredītu procentu likme.

Bankas izsolē varēja iegūt tiesības izsniegt studiju kredītus 4,536 miljonu latu apjomā un studējošo kredītus 3,24 miljonu latu apjomā. Šiem kredītiem piešķirti valsts galvojumi.

Kaut gan noteikumi par kārtību, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts galvojumu, tika pieņemti salīdzinoši vēlu, Finansu ministrija īsā laikā sagatavoja visus nepieciešamos dokumentus - grozījumus 2001.gada budžeta likumā, grozījumus Ministru kabineta noteikumos, galvojuma un galvojuma apkalpošanas līgumus, kā arī izsludināja izsoli bankām.

Melnace norādīja, ka izsolē piedāvājumu atvēršanā piedalījās "Parekss bankas", "Hansabankas" un "Latvijas Unibankas" pārstāvji, kā arī divi Latvijas Studentu apvienības pārstāvji. Izsolē varēja piedalīties jebkura Latvijas kredītiestāde un ārvalstu bankas nodaļa, kura var nodrošināt kredītu izsniegšanu un administrēšanu visā Latvijas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!