Foto: Publicitātes attēli

Piektdien, 31. jūlijā, un sestdien, 1. augustā, tiešsaistē norisinās Latvijas Studentu apvienības (LSA) rīkotas ekspertu diskusijas par augstākās izglītības kvalitāti un nepieciešamību to iegūt, kā arī augstākās izglītības sistēmas attīstību.

Pirmajā diskusijā, kas sāksies pulksten 14, eksperti mēģinās atbildēt uz jautājumu "Kas ir kvalitatīvas studijas?". Diskusijā piedalīsies 13. Saeimas deputāte un Kembridža Universitātes absolvente Marija Golubeva (A/P), Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) profesore un RTU Kvalitātes tehnoloģiju katedras vadītāja Inga Lapiņa, kā arī augstākās izglītības eksperts Arkādijs Zvaigzne, kurš rudenī uzsāks studijas doktorantūrā Hārvārda Universitātē.

Pulksten 16.30 sekos otrā ekspertu diskusija – "Augstākā izglītība – vai vajag?", kurā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kad un kādēļ ir vērts studēt, vai augstākā izglītība ir vienīgais ceļš veiksmīgas karjeras attīstībai un kā rīkoties, ja studiju pabeigšana šķiet kā neiespējamā misija. Diskusijā piedalīsies Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents, Biznesa augstskolas "Turība" īpašnieks Aigars Rostovskis, "FranklinCovey Latvia" produktu attīstītāja Undija Ancēna un Latvijas Universitātes Fizikas nodaļas vadītāju Guntars Kitenbergs.

Savukārt sestdien pulksten 15 būs iespēja klausīties sarunu – "Augstākās izglītības reformas Latvijā: no Atmodas līdz Covid-19" – ar profesoru Jāni Vētru, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētāju. Skatītājiem tiešraides laikā tiks nodrošināta iespēja uzdot jautājumus runātājiem platformā "sli.do".

Diskusijas notiks ikgadējā LSA pasākuma studējošo interešu pārstāvniecības līderiem – Studentu līderu foruma – ietvaros. Forums norisināsies laikā no 20. līdz 23. augustam un pulcēs vairāk nekā 40 studējošo interešu pārstāvjus no dažādām augstākās izglītības iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!