Njālas pilsētā Dārfūras reģionā Sudānā ceturtdien nolaupīti trīs krievvalodīgie piloti, vēsta aģentūra "Reuters".

Krievijas Domes Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Mihails Margelovs apstiprināja, ka "nolaupīti trīs krievvalodīgie helikoptera piloti", taču nebija pārliecināts par to valstisko piederību.

Tikmēr Krievijas vēstniecība Sudāna paziņoja, ka nolaupītie ir trīs Latvijas aviokompānijas "GM Helicopters" darbinieki.

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis portālam "Delfi" apstiprināja, ka Dārfūrā nolaupīti trīs Latvijas valsts piederīgie.

Pēc viņa vārdiem, pašlaik notiek apstākļu noskaidrošana un ir informētas kompetentās iestādes. Tāpat ministrija pa diplomātiskiem kanāliem strādā ar ārvalstu partneriem, kuri var palīdzēt risināt šo problēmu.

Sīlis vēl nevarēja minēt nolaupīšanas iemeslu, nav arī informācijas, vai pieprasīta izpirkuma maksa.

"Uz doto brīdi mēs varam apstiprināt, ka Sudānā ir nolaupīti mūsu darbinieki. Detalizētākas informācijas mums pagaidām nav, taču mēs nepārtraukti sazināmies ar Latvijas Ārlietu ministriju un ANO," portālam "Delfi" savukārt pastāstīja uzņēmuma "GM Helicopters" pārstāvis Jānis Liepiņš.

Pēc reģiona gubernatora Abdela Hamida Kašas vārdiem, nezināmie lidotājus nolaupīja no mikroautobusa, ar kuru viņi brauca pa pilsētu.

Nolaupītie strādājuši Sudānā ANO Pārtikas programmā ietvaros.

Šogad Dārfūrā jau vairākas reizes nolaupīti Krievijas piloti. To saista ar izpirkuma pieprasīšanu vai arī konfliktu starp Hartūmu un Sudānas Tautas atbrīvošanas armiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!