Foto: LETA

Valsts kontroliere Inguna Sudraba gada beigās sāks nopietni domāt par savu turpmāko darbību un neizslēdz iespēju arī iesaistīties politikā, jo vēlas "uz pozitīvo pusi izmainīt apkārtējo vidi un valsti, kurā dzīvojam", otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Sudraba.

Sudrabas otrais pilnvaru termiņš beigsies šā gada decembrī. Atbildot uz tradicionālo jautājumu par saviem nākotnes plāniem, Sudraba uzvēra, ka par to sāks domāt tad, kad nāks tuvāk gada beigas.

"Es ļoti gribu, lai varētu darīt pēc iespējas vairāk savai zemei. Gribu darīt tā, lai izmainītu vidu, kurā mēs esam," uzsvēra Sudraba. Tāpēc viņa arī nesakot 'kategorisku nē' politiskajai darbībai un par to viņa nopietni sākšot domāt, tuvojoties gada nogalei.

"Es saku nē tad, kad grib izmantot manu vārdu un seju," līdzšinējās spekulācijas ap viņas iesaistīšanos politikā, rezumēja Sudraba.

Sudraba arī veltīja kritiku šā gada valsts budžeta grozījumiem, kuros lielākā daļa ir līdzekļu novirzīšana parādu segšanai, kas neliecinot par labu budžeta plānošanu.

Budžeta grozījumos tiks maksāti operas parādi, pārvadātāju parādi, neskaitāmi parādi par medicīnas pakalpojumiem, kas tikai apliecinot, ka valsts budžets iepriekš ir pieņemts nekvalitatīvs, tā arī nezinot kāda būs šā gada tēriņi, norādīja Valsts kontroliere.

Savukārt pēc budžeta grozījumu pieņemšanas, atliks tikai daži mēneši, laipiešķirtos līdzekļus apgūtu līdz gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!