Foto: F64
Valsts kontroliere Inguna Sudraba, kurai drīz beidzas otrais pilnvaru termiņš, un līdz ar to tiek spekulēts par viņas ienākšanu politikā, neinteresējas par Rīgas mēra amatu, intervijā laikrakstam "Ir" paudusi Sudraba.

Viņa gan izvairījās atbildēt, ko plāno darīt pēc pilnvaru termiņa beigām. Viņa norādījusi, ka pagaidām nenodarbojas "ar citu darbu meklējumiem, sarunu vešanu".

"Esmu ilgstoši bijusi amatā Finanšu ministrijā, pildījusi amatu, kurā priekšrocība bijusi redzēt lielu laukumu, lielu mērogu. Valsts kontrolē tam ir vēl plašāks redzējums, jo var dažādi redzēt ne tikai to, kas notiek mūsu valsts pārvaldē, kāda ir politikas realizācija, bet arī kopsakarības, ko tas nozīmē privātajam sektoram, ekonomikai," sacījusi Sudraba, norādot, ka valsts darbā viņa visus mērogus jau ir sasniegusi un neredz, ko "vispār varētu darīt pašā valsts sektorā".

Viņa neesot domājusi par dalību pašvaldību vēlēšanās 2012.gadā, ka arī atkārtoti atzinusi, ka nevarētu iesaistīties nevienā no esošajām partijām.

Viņa arī norādījusi, ka viņai ne brīdi nav bijis domas, ka viņa varētu kandidēt uz Rīgas mēra amatu. Jautāta, vai viņu šis amats interesētu, Sudraba atbildējusi: "Nezinu, man liekas, ka ne".

Savukārt premjera amats viņu interesētu "kaut kādos noteiktos apstākļos, kaut kādās situācijās". Taču viņa uzsvērusi, ka viņai "amatu iegūšana nekad nav bijusi un joprojām nav kaut kāds dzīves mērķis". "Man ir svarīgs darba saturs, ko es daru," paudusi valsts kontroliere.

Jau ziņots, ka Sudraba iepriekš solīja, ka gada beigās sākšot nopietni domāt par savu turpmāko darbību un neizslēdz iespēju arī iesaistīties politikā, jo vēlas "uz pozitīvo pusi izmainīt apkārtējo vidi un valsti, kurā dzīvojam".  Sudraba arī veltīja kritiku  šā gada valsts budžeta grozījumiem, kuros lielākā daļa ir līdzekļu novirzīšana parādu segšanai, kas neliecinot par labu budžeta plānošanu.

Sudrabas pilnvaru termiņš valsts kontrolieres amatā beidzas janvāra nogalē. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!