Aptuveni 50 starptautiskās izglītības izstādes "Skola 2006" dalībnieku svētdien ir iesnieguši protesta vēstuli izstādes rīkotājiem "BT1", sūdzoties par izstāžu zālē valdošo pārmērīgo troksni, kas traucējot sniegt kvalitatīvas konsultācijas.
Kā stāstīja Profesionālās izglītības attīstības aģentūras (PIAA) pārstāve Indra Garā, atsevišķu izstādes dalībnieku radītā trokšņa dēļ zālē faktiski nav iespējams parunāt un strādāt. "Mēs faktiski strādājam diskotēkas apstākļos. Izstāde ir pārvērsta par balagānu, kurā var dabūt lētas atrakcijas, nevis saturīgu informāciju," teica PIAA pārstāve.

Vislielākos pārmetumus PIAA pārstāve veltīja referātu tirgotājiem "Atlants.lv" un "Coca cola", kas savos stendos skaļi spēlē popmūziku. Kāds no izstādes dalībniekiem pat izmērījis šo izstādes dalībnieku radīto trokšņa līmenī, kas vidēji bijis 103 līdz 107 decibeli.

Kā informēja Garā, vēstules autori aicina "BT1" turpmāk nodrošināt, lai nākamajās izstādēs "Skola" tiktu stingri ierobežota skaņas pastiprinātāju lietošana, pretējā gadījumā draudot atteikties no dalības tajās.

Vēstuli parakstījuši Privātskolu asociācija, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Rīgas Juridiskā augstskolas, Liepājas Pedagoģijas akadēmija, vairākas izdevniecības un citi izstādes dalībnieki.

"BT1" sabiedrisko attiecību pārstāve Ilze Stebera aģentūrai LETA atzina, ka sūdzība ir saņemta un problēma pastāv, tāpēc izstādes rīkotāji trokšņotājus vairākkārt brīdinājuši un pašlaik troksni izdevies ierobežot. Trokšņotāji solījuši pret citiem izstādes dalībniekiem izturēties koleģiālāk.

Izstādes rīkotāji atbalsta vēstules autoru ierosinājumu ierobežot skaņas pastiprinātāju lietošanu stendos, tāpēc nākamgad šajā jomā varētu tikt noteikta stingrāka kārtība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!