Foto: AFI

Svētdien Salaspilī ugunsdzēsēji no liesmu skartas dzīvojamās mājas izglāba piecus cilvēkus, divus evakuēja, bet trīs evakuējās pašu spēkiem, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz Celtnieku ielu Salaspilī saņemts ap pulksten 14. Notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 15 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas ar glābšanas masku palīdzību izglāba piecus cilvēkus, bet vēl divus evakuēja. Trīs cilvēki bija evakuējušies saviem spēkiem. Viens cilvēks nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 16.43 ugunsgrēks likvidēts

Īsi pirms pulksten 21 vakarā saņemts izsaukums uz Andreja Saharova ielu Rīgā, kur sabiedriskā ēkā nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkā ir sadūmojums un ēkas tualetē deg papīra dvieļu turētājs un izolācijas materiāli 1,5 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 80 cilvēki. Tika izvēdinātas telpas un pulksten 22.05 darbi notikuma vietā noslēgušies.

Savukārt sestdien Ogres novada Krapes pagastā ar atklātu liesmu degusi divstāvu neapsaimniekota ēka 550 kvadrātmetru platībā, no tiem otrais stāvs 150 kvadrātmetru, mansarda stāvs 150 kvadrātmetru un jumta konstrukcijas 250 kvadrātmetru platībā.

Šī paaugstinātā ugunsgrēka dzēšanas darbi noslēdzās pēc vairāk nekā deviņu stundu darba pulksten 23.34.

Piektdien Liepājas ielā Preiļos vienstāva daudzdzīvokļu mājā dega dzīvoklis 22 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no dzīvokļa evakuējās viens cilvēks. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc nepilnām divām stundām.

Sestdien ugunsdzēsēji steidzās palīgā vairākiem pārgalvīgiem atpūtniekiem. Baltijas jūras Rīgas līcī Jūrmalā divas nepilngadīgas personas ar SUP dēli iepeldēja ūdenī un saviem spēkiem netika krastā. Glābēji ar laivu nogādāja cilvēkus krastā.

Savukārt naktī Daugavā pie Akmens tilta Rīgā ūdenī atradās cilvēks, kas pats saviem spēkiem nevarēja nokļūt krastā. Glābēji ar laivu nokļuva līdz cilvēkam, nogādāja viņu krastā un nodeva NMPD darbiniekiem.

Sestdien Rīgā no Bieķeņgrāvja glābēji izcēla bojāgājušo un nogādāja viņu krastā.

Piektdien VUGD saņēma informāciju, ka Madonas novada Barkavas pagastā cilvēks aizgājis peldēt uz dīķi, bet nav atgriezies. Pārmeklējot dīķa gultni, pēc pusotras stundas meklēšanas darbiem, bojāgājušais tika atrasts un izcelts krastā.

VUGD aicina cilvēkus šajā karstajā laikā nebūt pārdrošiem un atpūtu pie ūdens baudīt droši – sakarsušam ūdenī jāiet pakāpeniski, nedrīkst lekt no augstumiem un peldēt alkohola reibumā!

Aizvadītajā nedēļas nogalē ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, sadzīves mantas, zāles pļāvējs, krēsls, kravas automašīnas riepa, traktora piekabe, trīs vieglās automašīnas, siltumnīca, neapsaimniekota ēka, šķūnis un četros gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 163 izsaukumus – 36 uz ugunsgrēku dzēšanu, 86 uz glābšanas darbiem, bet 41 izsaukums bija maldinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!